четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1133 прочитания

    Microsoft пуска версия на Teams, задвижвана от ChatGPT

    Междувременно ChatGPT стана най-бързо развиващото се потребителско приложение със 100 млн. потребители само 2 месеца след старта си
    02 февруари 2023, 14:49 a+ a- a

    Снимка: iStock

    Microsoft Corp пусна премиум предложение на приложението за съобщения Teams, задвижвано от ChatGPT, за да опрости срещите с помощта на AI чатботът, който превзе Силиконовата долина като буря, отбелязва „Ройтерс“.

    Премиум услугата ще струва $7 на месец през юни, преди да се увеличи до $10 през юли, съобщи Microsoft. ChatGPT, собственост на OpenAI, ще генерира автоматични бележки за срещи, ще препоръчва задачи и ще помага при създаването на шаблони за срещи за потребителите на Teams.

    Microsoft, която обяви многомилиардна инвестиция в OpenAI по-рано този месец, заяви, че има за цел да добави технологията на ChatGPT във всичките си продукти, подготвяйки се за по-голямо съревнование с конкурента си Google на Alphabet Inc.

    Междувременно стана ясно, че ChatGPT, популярният чатбот на OpenAI е достигнал 100 милиона активни потребители месечно през януари, само 2 месеца след стартирането си. Това го превръща в най-бързо развиващото се потребителско приложение в историята, според проучване на UBS. Докладът, позоваващ се на данни от аналитичната фирма Similarweb, твърди, че средно около 13 милиона уникални посетители са използвали ChatGPT на ден през януари, повече от двойно спрямо нивата от декември.

    „За 20 години в интернет пространството не можем да си спомним по-бърза скорост в потребителско интернет приложение“, пишат анализаторите на UBS.

    На TikTok са били необходими около 9 месеца след глобалното му стартиране, за да достигне 100 милиона потребители, а на Instagram 2,5 години, според данни от Sensor Tower.

    ChatGPT може да генерира статии, есета, вицове и дори поезия в отговор на поставени условия. OpenAI, частна компания, подкрепяна от Microsoft Corp, го направи достъпен за обществеността безплатно в края на ноември.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС