петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3866 прочитания

    Сирма Солюшънс планира да назначи над 100 нови служители до края на 2023

    Предстои разширяване на пазарите чрез увеличаване на продуктовото портфолио на компанията, а оттам и разрастване на специализираните екипи от разработчици
    30 януари 2023, 16:13 a+ a- a

    Тихомир Тотев - Технически Директор на Сирма Солюшънс. Снимка: Сирма

    „Плановете ни до края на годината включват усилена работа в посока привличането на нови кандидати и назначаването на над 100 нови служители с различна степен на квалификация към екипите ни от разработчици“, съобщи за Economy.bg Тихомир Тотев - Технически Директор на Сирма Солюшънс – най-голямата компания в групата  Сирма Груп Холдинг.

    По думите му амбицията на Сирма се подсилва от натрупаните средства, с които холдинга разполага, осигуряващи комфорт при преминаването през кризата. Усилената работа в посока разширяване на пазари чрез придобивания, вътрешно корпоративно развитие, както и увеличаването на продажбените и маркетинг екипи, са част от стратегията за по-ефективни действия при лоши пазарни условия. 

    „Въпреки очакванията на икономистите за задълбочаване на рецесията на глобално ниво успехите на най-големия, български, технологичен холдинг, Сирма Груп, през изминалата година ни дават увереност на компанията за стабилно бъдеще и увеличаване на продуктовото портфолио, а оттам и разширяване на специализираните екипи от разработчици както на територията на страната, така и в офисите ни в Албания, Македония, Египет“, коментира Цветан Алексиев - Изпълнителен Директор на Сирма Груп АД и Сирма Солюшънс АД.

    Цветан Алексиев - Изпълнителен Директор на Сирма Груп АД и Сирма Солюшънс АД. Снимка: Сирма

    От Сирма казват, че както всички компании в сектора, така и за тях, борбата за намиране и привличане на добри специалисти е голяма. Това е и причината компанията да търси поле за развитие на алтернативни вътрешни методи за добро позициониране на бранда на трудовия пазар. Освен в стандартните начини за подбор на персонал компанията инвестира и в иновативни  практики, които включват собствена академия за подготовка на ИТ специалисти - Sirma Academy, предназначена за хора без никакъв опит, но с желание за кариерно преориентиране. Платена стажантска програма Sirma Trainee Lab, с която Сирма доразвива потенциала на кадри с малък опит в сферата. Фонд за дялови инвестиции, създаден в сътрудничество с Innovation Capital  и – Sirma Venture Lab, в който се финансират и подпомагат  млади софтуерни компании, работещи в интересните за Сирма вертикали.

    Компанията е сред основателите на „Зеления център“ за популяризиране на ESG практики у нас или така наречените нови стандарти за по-отговорен и по-устойчив бизнес. Всяка от трите букви в абревиатурата има различен фокус: „Е“ (Environment) е екологичната отговорност и развитие на бизнеса; зад „S“ (Social) стои социалният фактор или влиянието, което оказва едно дружество с дейността си върху хората; „G“ (Governance) е начинът, по който се управлява един бизнес, от създаването на вътрешни политики до изпълнението им.

    В Сирма основните ESG практики са насочени към създаване на по-добра социална среда и по-добро управление, както и в грижа всички служители да се чувстват добре на работното си място, интегрирани в екипа и привързани към компанията, в която работят. Да познават колегите си, да работят и да се забавляват заедно и да подпомагат общественополезни каузи.

    „Всеки, който е работил, работи или ще работи в Сирма е дал, дава и ще даде частица от сърцето си. Компанията – това са хората, които работят в нея“, убеден е Цветан Алексиев.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на СИРМА СОЛЮШЪНС АД в JOBS.bg 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк