събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2936 прочитания

    Дискордиа ще инвестира €5 млн. в дигитална трансформация

    Компанията планира да се утвърди като технологичен лидер в транспортно-логистичния сектор
    26 януари 2023, 14:12 a+ a- a

    Снимка: Дискордиа

    Българската транспортно-логистична компания DISCORDIA (Дискордиа) ще инвестира €5 млн. в дигиталната си трансформация. Тя е в процес на внедряване на последно поколение ERP & TMS системи, които ще помогнат за модернизацията и оптимизацията на всички дейности в компанията. Тази голяма стъпка към дигитализация на бизнеса е част от стратегията на DISCORDIA да се утвърди като технологичен лидер в транспортно-логистичния бизнес в световен мащаб. 

    В момента компанията е в процес на разширяване на IT екипа си с експерти, които ще имат възможността да работят за интеграцията на софтуерните решения, да надграждат своите професионални умения и да бъдат важна част от постигането на амбициозните цели на DISCORDIA: до 2030 г. да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ приходи да надхвърлят 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.

    Водена от желанието си да почерпи опит и експертиза от най-добрите, DISCORDIA ще внедри водещи решения на технологичния пазар. Предвид спецификата на бизнеса и сложността на процесите, компанията ще използва последно поколение решение за cloud-to-cloud интеграция посредством Oracle Integration Cloud и Integration Suit на SAP. Системите, които ще дигитализират изцяло процесите и открият нови възможности пред компанията са OTM (Oracle Transportation Management) и ERP-SAP S/4HANA RISE Private Cloud. 

    „В DISCORDIA работят много млади хора, които създават иновативни решения, прилагайки най-добрите практики на водещи компании в различни сектори. Така подобрявайки високоефективния си бизнес модел, успяваме да бъдем една от най-бързо растящите транспортни компании в Европа. Радвам се, че заедно с колегите ми имаме шанса да променим транспортната индустрия, като комбинираме потенциалa на нашия бизнес модел с тези високотехнологични системи и допълнителни IT решения, които ще създадем с нашия екип“, сподели Калин Петров, заместник-изпълнителен директор на DISCORDIA.

    Плановете на DISCORDIA до 2030 г. са броят на служителите ѝ да достигне 10 000 човека, като един от фокусите през тази година ще е разрастването на IT екипа. Тази стъпка вече е предприета с откриването на различни позиции, които да подпомагат стартиралата дигитална трансформация на компанията. DISCORDIA вярва, че в България ще намери млади мотивирани специалисти от IT сектора, които ще се присъединят към екипа ѝ, за да станат част от нейната технологична революция и да оставят отпечатък в историята на транспортно-логистичната индустрия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 19 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство