събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  347 прочитания

  Elliott Management придобива дял в Salesforce

  В последните месеци няколко инвеститора придобиха дялове от компанията
  25 януари 2023, 11:38 a+ a- a

  Снимка: Salesforce

  Инвеститорът-активист Elliott Management Corp е направил многомилиардна инвестиция в облачно базираната софтуерна фирма Salesforce Inc, според хора, запознати с въпроса, съобщи „Ройтерс“. Новината бе съобщена първо от The Wall Street Journal, който също се позова на свои източници.

  Не е ясно какво очаква Elliott, един от най-известните инвеститори активисти в света, от Salesforce. „Очакваме с нетърпение да работим конструктивно със Salesforce, за да реализираме стойността, подобаваща на компания с такъв ранг“, каза Джеси Кон, управляващ партньор в Elliott, пред „Ройтерс“.

  Кон, който е служил в бордовете на няколко технологични компании, включително Twitter и eBay Inc, нарече Salesforce „една от най-известните софтуерни компании в света“. Той добави, че е „развил дълбоко уважение към Марк Бениоф и това, което е изградил“. Бениоф е съосновател на компанията и ръководи Salesforce заедно с Брет Тейлър, който се очаква да напусне компанията този месец.

  CNBC съобщи в понеделник (23 януари), че Inclusive Capital Partners на инвеститора Джеф Ъбен също е взел дял в Salesforce, но докладът не разкрива размера на холдинга.

  Инвестицията на Elliot идва, след като Starboard Value обяви неразкрит дял в Salesforce през октомври и каза, че компанията страда от ниска оценката поради „недостатъчна комбинация от растеж и рентабилност“.

  Elliott е направил много инвестиции, фокусирани върху технологиите. Наскоро спечели място в борда на Pinterest Inc, когато компанията добави портфолио мениджъра на Elliott Марк Стайнбърг като директор.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 10 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 11 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България