четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    639 прочитания

    Глобалният пазар на Cloud ERP ще достигне $130 млрд. до 2027 г.

    Средният годишен ръст на сектора се предвижда да бъде 15%, според проучване на Markets and Markets
    29 ноември 2022, 13:37 a+ a- a

    Снимка: SoftOne

    Глобалният пазар на Cloud ERP се очаква да нарасне от $64,7 млрд. през 2022 г. до $130 млрд. през 2027 г., при общ годишен темп на растеж от 15%, според анализ на агенцията за маркетингови проучвания Markets And Markets.

    Според проучването ключовите фактори, които движат облачния ERP пазар, включват внедряването на решения и услуги в различните индустрии, но и увеличаването на държавните инвестиции в този пазар. Според изследването на Markets and Markets размерът на корпоративният сегмент се очаква да нарасне значително през този период. Значително ще се повиши интереса към облачното ERP от страна на малките и средните предприятия, тъй като те също постепенно започват да внедряват облачни ERP решения и услуги, които да подобрят тяхната оперативна ефективност.

    Това отчасти се дължи на факта, че такива решения са сами по себе си достатъчно рентабилни, но също и на икономиите от мащаба, които позволяват на бизнеса да се възползва от предимствата на облачното ERP. Големите предприятия изразходват значителни суми за научноизследователска и развойна дейност в производствения сектор, което им позволява да използват напреднали дигитални решения, включително облачно ERP, за да подобрят своите бизнес процеси. В днешния силно конкурентен свят фирмите не пропускат възможности да разширят своя пазарен дял и следователно изразходват значителни суми, за да гарантират, че са технологично компетентни. Освен това големите предприятия инвестират в ERP семинари и обучения, за да поддържат служителите си в крак с най-новите тенденции и технологични постижения на пазара на Cloud ERP.

    И да, на всички пазари има множество възможности за внедряване на облачно ERP, но компаниите трябва да проверяват внимателно възможностите, за да постигнат ефективността и функционалността, която им е необходима. Сред добрите продукти на българския пазар е Soft1 Cloud ERP.

    Значителен ръст за ИТ и телеком сектора
    Очаква се ИТ и телекомуникациите да представляват значителен дял от пазара на облачното ERP поради различните предимства, предлагани от доставчиците на услуги. Те трябва да са готови да се адаптират и променят бързо, за да приспособяват нови, базирани на облак, приложения и услуги. Облачното ERP е пригодено за важни, но и критични индустриални сектори като ИТ и сектора на услуги, базирани на информационни технологии (IteS). Чрез него се подобрява генерирането на приходи, подобрява се анализа на клиентите, намаляват се разходите и осигурява бързи и ефективни доставки на подходящи за пазара продукти.

    Дигиталната трансформация е от съществено значение за оцеляването на бизнеса в настоящата глобално свързана и все по-конкурентна среда. ИТ и телекомуникационните компании инвестират в нови технологии, като умни компютърни продукти, IoT, облачни изчисления и Cloud ERP, за да постигнат ефективност, да стимулират иновациите и да привлекат потребители. Нарастващият обем данни създава огромно търсене на начини за съхранение, архивиране и свързани облачни услуги, за да се запазят поверителните данни в безопасност и същевременно да са достъпни при поискване.

    Markets and Markets потвърждават в своето изследване, че именно ИТ и телекомуникациите са две преобладаващи индустрии на пазара на облачното ERP. Обемът данни, генерирани в телекомуникационната индустрия, е огромен и изисква висок клас решения и услуги за съхранение. За телекомуникационните и ИТ компаниите е жизненоважно да преоценят своите стратегии и да внедрят модерни технологии, за да получат конкурентно предимство пред множеството компании, опериращи на този пазар.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк