петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1966 прочитания

  Американската MarketStar придобива българската Out2Bound

  Компанията планира до няколко години да увеличи екипа у нас десетократно до около 450 души
  20 октомври 2022, 09:26 a+ a- a

  Българската компания за развитие на продажбите в технологичния сектор Out2Bound става част от глобалния лидер и пионер в B2B продажбите MarketStar. Базираната в Юта, САЩ, компания избира Out2Bound, за да направи своята първа инвестиция в България и Централна и Източна Европа.

  Стойността на сделката не се разкрива, но плановете на американската компания за развитието на българските офис и бизнес са мащабни.

  Те избират София за разрастване на дейността си заради благоприятния бизнес климат, атмосферата на технологични иновации в страната, както и благодарение на експертизата на световно ниво и талантливите професионалисти в сферата, които Out2Bound събират в екипа си.

  „Развълнувани сме от възможността да се присъединим към MarketStar. Те имат огромно доверие в региона и поставят силен акцент върху развитието на европейските си възможности за продажби - свидетелство за това, което ни предстои. Радваме се да отворим вратите на региона Централна и Източна Европа и да предоставяме повече за нашите клиенти и партньори“, коментира Теофил Шиков, един от основателите на Out2Bound.

  Създадена през 2016, с централа в София и над 35 души в екипа си, Out2Bound се превърна в основен партньор за технологичните компании в региона, които искат да увеличат пазарния си дял на европейските и северноамериканските пазари. Специалността на агенцията е да осигурява стабилен двигател за увеличаване на потенциалните нови потребители, с което да се подобри развитието на продажбите и придобиването на клиенти.

  Компанията е основана от 4 съдружници - Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков, всички базирани в София.

  Настоящият мениджърски екип на Out2Bound и всички български служители ще продължат да бъдат част от офиса в България, който ще бъде под името MarketStar.

  Очаква се новият софийски офис да бъде сред най-бързо развиващите се за базираната в САЩ компания – потенциалът за развитие и качеството на екипа на Out2Bound дават основание за истински ръст в мащаб, като се очаква до няколко години броят на наетите у нас да нарасне десетократно и да наброява между 300 и 450 души.

  Всички те ще развиват проекти с най-големите тех компании от региона, както и ще обслужват съществуващите клиенти на MarketStar, които са едни от най-разпознаваемите тех гиганти, софтуерни компании и имена в IT индустрията на глобално ниво.

  Компанията ще заложи на развитие и налагане на основаната от Out2Bound образователна програма – SalesPro, която ще служи и за развитие и обучение на нови кадри. SalesPro е създадена през 2021 г. и е първата цялостна обучителна онлайн програма по продажби у нас.

  В сделката между двете компании влиза и специализиран софтуерен продукт, разработен от българската агенция, който ще бъде използван за развитие на иновациите в предлаганите от MarketStar услуги на световно ниво.

  „Непрестанно се стремим да обновяваме своите предложения, да подобряваме глобалния си отпечатък и да предоставяме повече възможности за мащабиране на бизнеса на нашите клиенти. Придобиването на Out2Bound ни дава възможност за ускоряване на приходите в началото на продажбената фуния. Едновременно с това ни предоставя достъп до изключително талантливи специалисти в областта на продажбите в Европа, особено в региона на Централна и Източна Европа. Всичко това се случва, докато ускоряваме растежа за клиенти и служители“, допълни Кийт Тайтъс, президент и главен изпълнителен директор на MarketStar, който пристигна в България специално за сделката, заедно с мениджърския екип на компанията.

  MarketStar е основана през 1988 и в момента има над 1600 служители по целия свят с глобален щаб в Огдън, Юта, и сериозно оперативно присъствие в Дъблин, Ирландия. Добавянето на офис в София осигурява силна позиция в начина, по който компанията ще обслужва паневропейски и международни компании, позволявайки ѝ да даде по-добра възможност на клиентите да увеличават приходите си в световен мащаб.

  „Развълнувани сме от придобиването на Out2Bound. Най-важната част за нас е експертизата на Out2Bound в услугите за генериране на търсене в началото на фунията на продажбите. Това е решението, което нашите клиенти търсят, и това придобиване ни свързва с екип на световно ниво - фокусиран върху постигането на резултати от световна класа“, заяви Пол Грант, главен директор „Клиенти“ на MarketStar.

  На европейския пазар MarketStar стъпва първо в Дъблин, а София е втората стъпка на американската компания на Стария континент. Изборът за инвестиция в България е основно заради бизнес климата и атмосферата на технологични иновации в страната. Out2Bound пък допълва естествено плановете на компанията с таланта на мениджмънта и екипа в София.

  Очаквайте интервютата на Economy.bg с Кийт Тайтъс и Теофил Шиков!

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Out2Bound LTD в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 10 часа
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 11 часа
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 18 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 18 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава