петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    916 прочитания

    Интерлинк груп разширява логистичната си база в Тракия икономическа зона

    Инвестицията е в рзмер на 7,5 млн. лв.
    21 септември 2022, 12:26 a+ a- a

    Снимка: МИР

    Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира 7,5 млн. лв. в разширяването на логистична база „Технолинк парк 2“ в с. Радиново, част от Тракия икономическа зона.

    „Поздравявам „Интерлинк Груп“ АД за тяхната поредна устойчива инвестиция в региона и им пожелавам да създават нови работни места и да бъдат лидери, както в България така и в световен мащаб”, заяви зам.-министър Савов.

    „Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100 процента“, информира от своя страна Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк груп“ АД. Той сподели, че това е трети сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк груп“ получава, за различните си обекти и подчерта, че държавните насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

    Българското дружество вече е реализирало успешно няколко инвестиционни проекта заедно с „Профилинк“ ООД и „Технолинк инвест“ АД, които са част от една група. „В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В периода 2022-2023 г. ще инвестираме нови 70 млн. лв. в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м.“, разясни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Линкин. 

    По време на обиколката на новата логистична база заместник-министър Стефан Савов посочи напредъка по изграждането на асфалтов път, за който са одобрени 450 000 лв. за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ, във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“. 

    На официалното връчване присъстваха още Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и Катя Стайкова, изпълнителен директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

    „Интерлинк Груп“ е дружество на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“ и др. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти - оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“, се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк