вторник, 04 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  640 прочитания

  SiteGround осигурява 300 000 лв. в подкрепа на „Заедно в час“

  Дарението е разпределено в период от 3 години
  08 септември 2022, 11:30 a+ a- a

  Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround (Снимка: SiteGround )

  Водещата българска IT компания SiteGround застава зад каузата на „Заедно в час“ за осигуряване на по-качествено образование в българските училища. 300 000 лева общо e дарението, което фондацията ще получи от SiteGround за три години, разпределено по 100 000 лева на годишна база за 2022, 2023 и 2024 година.

  SiteGround е сред най-големите инвеститори в българското образование. През 2021 година компанията подкрепя фондация „Заедно в час“ с 20 000 лева. Компанията ще дари в рамките на пет години 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната ни, за период от пет години. SiteGround е сред най-големите инвеститори, наред с българското правителство и технологичните гиганти като Google и Amazon. SiteGround е предоставил дарения и на различни неправителствени организации, които подкрепят кариерно ориентиране за млади хора, както и предприемачески проекти и менторство.

  Финансовата подкрепа ще бъде инвестирана в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики, насочени към индивидуалния прогрес на всеки ученик.

  Подкрепата, която SiteGround осигурява на фондация „Заедно в час“, е продължение на дългогодишно партньорство. В рамките му компанията е помагала както финансово, така и със силния индивидуален ангажимент от страна на управленския екип към каузата образование. В лично качество изпълнителният директор на SiteGround, Тенко Николов, също подкрепя активно организацията, като от 2022 г. е член на Управителния съвет на фондация „Заедно в час“ и участва в стратегическото развитие на организацията.

  „SiteGround от години подкрепя различни инициативи на „Заедно в час“. Решихме

  да превърнем това в устойчиво сътрудничество. Вярвам в каузата за по-добро образование и смятам, че бизнесът има ключова роля. Той може да помогне с анализ на проблемните области и да предложи иновативни решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри възможности за образование“, коментира Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround.

  „Подкрепата на SiteGround е изключително ценна за „Заедно в час“, защото ни позволява да подпомогнем повече български училища с дългосрочен хоризонт. В образованието това е ключово, за да постигнем истинско въздействие във всяко училище и за всеки ученик. Още по-щастливи сме, че в лицето на SiteGround и хората от компанията виждаме верни съмишленици, хора, с които споделяме общи ценности и визия за бъдещето на българското образование и заедно ще работим за тях“, коментира партньорството Траян Траянов, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Стоянов: Над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в индустриалните зони
  Средствата са заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост
  преди 4 часа
  ЕК подкрепя с близо 3 млрд. лв. българските фирми
  Средствата са за подкрепа за иновациите и цифровизацията, 85% от тях са предназначени за малки и средни предприятия
  преди 5 часа
  Над 700 фирми приемат ученици от дуални паралелки
  Подобно обучение предлагат над 160 училища у нас
  преди 7 часа
  Универсалното зарядно става реалност от 2024 г.
  За стандарт се приема USB-C, а купувачите ще могат да избират дали да кушят устройство с или без зарядно
  преди 7 часа
  Държавата пое нов дълг за 102 млн. лева
  Дълговете стават все по-скъпи и трудни, Министерство на финансите отмени емисионния си календар, обявен през септември