четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1530 прочитания

    A1 България приключи придобиването на ИТ компанията СТЕМО

    Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща цел – дигитализацията на бизнеса
    10 август 2022, 15:21 a+ a- a

    Сн: A1 България

    A1 България, част от А1 Group, официално приключи придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български системни интегратори - СТЕМО.

    Сделката беше обявена в края на май и е част от дългосрочната стратегия на А1 за развитие в областта на ICT и IoT бизнес услугите. Придобиването беше финализирано и предстои да бъде вписано и в Търговския регистър, след като в началото на юли получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С това процесът по финализиране на сделката приключва успешно и двете компании ще продължат да работят поотделно за постигането на обща цел - дигитализация на бизнеса в страната. СТЕМО ще продължи да функционира като отделна компания.

    През последните няколко години A1 следва стратегия, насочена към диверсификация на приходите извън сферата на традиционните телекомуникационни услуги, в която компанията е пазарен лидер в страната по приходи за 2021. А1 вече от няколко години предлага услуги в сферата на системната интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service и решения за киберсигурност. Телекомът разполага с два собствени центъра за данни в страната и с единствената национална IoT мрежа, която използва технологичния стандарт Narrowband-IoT.

    Сделката ще доведе до сътрудничество между екипите на двете компании в сферата на системната интеграция, мрежовите решения, услугите за киберсигурност и защита и внедряването на софтуер. Общата цел на А1 и СТЕМО е чрез синергия да постигат по-добри резултати, като предлагат повече и още по-комплексни и висококачествени услуги на бизнес клиентите.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на А1 България ЕАД в Jobs.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 12 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа