петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7199 прочитания

    Как стартира Kyndryl в България?

    Историята на компанията научете от Александър Николов – Изпълнителен директор на Kyndryl България
    14 юли 2022, 13:10 a+ a- a

    Технологичният сектор е един от най-бързоразвиващите се в България през последните години, като предлага все по-разнообразни възможности за ИТ кариера. Страната ни е както притегателна дестинация за световни технологични гиганти, които откриват свои офиси тук, така и благоприятна среда за стартиране и развитие на български компании, които днес са сред водещите работодатели в страната и продължават да разрастват екипите си. Но как започва всичко?

    В рубриката на Economy.bg „Как стартират компаниите в България?“ лидери на водещи технологични компании в страната разказват за първоначалната идея, за първите служители, проекти, клиенти и технологии, за трудностите в началото и развитието на бизнеса и екипите през годините.

    Как стартира Kyndryl в България, научете от Александър Николов – Изпълнителен Директор на компанията.

    Александър Николов – Изпълнителен директор на Kyndryl България. Снимка: Economy.bg

    Г-н Николов, как стартира Kyndryl в България? Какви бяха първите клиенти, проекти, задачи?
    Kyndryl България официално стартира на 3 ноември 2021. Това беше датата, в която в световен мащаб Kyndryl се отдели от IBM и започна да се котира на на американската фондова борса. Това беше един сюблимен момент, в който усетихме новото начало. Мога да кажа, че Kyndryl стартира в България с летящ старт, защото ние имахме съществуващи клиенти и нашите партньори ни познаваха. Така че трябваше да продължим работата и доставките, за които вече бяхме поели ангажименти. Важно беше за нашите клиенти да няма промяна.

    Искахме офиса, в който се преместихме още от началото на компанията, да бъде олицетворение на новото начало, на плодовете, които трябва да берем, но и които трябва да отгледаме. Затова заедно с екипа решихме да нарисуваме дърво, което е олицетворение на плодородието. То остана без корени до момента, в който се нанесохме в офиса и се бяхме подготвили да изцапаме ръцете си с боя и да създадем корените на това дърво. И това показа, че за да берем плодовете, ние трябва да сме въвлечени, посветени на мисията и да изцапаме ръцете си с работа, защото успехите на нашата компания зависят от нашите усилия. И това е мисленето на всеки един от нашите колеги и екипи.

    Как се роди идеята да откриете офиса в България?
    Според мен идеята да се открие офис в България е съгласувана, но тя е дошла от някой много умен и рационален човек. Защото бизнесът в България през последните няколко години е изключително успешен. Стабилен, дава посока, свързан с дигиталната трансформация и следва тенденциите  в световен мащаб. 

    Какви бяха първите трудности и как ги преодоляхте?
    Първите предизвикателства бяха свързани с новото име на компанията. Всички наши клиенти ни познават от предишни проекти, от експертизата, от годините труд, които заедно сме извървели и целите, които сме постигнали. Но за да позиционираме нов бранд със същия екип, беше предизвикателство, но позитивно предизвикателство. В началото имаше шеги на тема как да ни наричат, но впоследствие брандът в България се позиционира много добре. Той е изключително устойчив и олицетворение на професионализъм, експертиза и пълна отдаденост към нашите клиенти. Успехът на Kyndryl е успехът на нашите клиенти и това е начинът на мислене, по който разсъждаваме всеки ден. 

    С какви технологии работихте в началото в България?
    Като част от IBM основно бяхме фокусирани върху голямата палитра от IBM продукти, които и до момента успяваме да имплементиране, доставяме и развиваме за нашите клиенти. От ден първи, когато компанията стартира в цял свят, ние започнахме да изграждаме нашите партньорства с хайпърскелъри като Microsoft, Google, Amazon, VMware и много други, които познаваме и за чиито продукти имаме сертифицирани експерти и те са част от нашето портфолио. Към момента има изключително голям брой сертифицирани експерти за всеки един от тези доставчици на услуги и Kyndryl България и Kyndryl Inc. са сред най-големите партньори на тези хайпърскелъри. Целта е да имаме инструментите и възможността да предоставяме решения на нашите клиенти не спрямо един доставчик, не спрямо един продукт или една платформа, а да можем да направим индивидуално решение спрямо конкретните нужди на всеки наш клиент. 

    С колко и какви служители стартира компанията в България?
    Горд съм, че почти всички служители, с които стартирахме, са до нас. Те са сърцето на компанията и до тях ние добавяме нови хора, които да развиват и да продължават това, което сме поставили като основи. Нашият бизнес и целите ни растат и съответно около основните направления на бизнес компетенции, които ние имаме, слагаме нови екипи, нови хора, така че да можем да адресираме по-големите нужди на нашите клиенти. Тук искам да обърна внимание, че ние развиваме програми за старши и младши специалисти, но работим и с младите таланти, които идват от университетите. Сключили сме партньорства с водещите университети в България, с които имаме адаптирани програми и в които преподават наши служители. И докато студентите учат, ние ги привличаме като стажанти в нашите програми. Това е важно, защото нашите служители трябва да са запознати с новите тенденции. Хората, които учат и които ще дойдат на пазара на труда, трябва да знаят кои са иновативните технологии, които са търсени. Каква е посоката, която да поемат и дали България застава до тях. Защото нашето бъдеще зависи от тях и ние трябва да сме съпричастни и всеки един ден да добавяме стойност към това бъдеще.

    Какво представлява компанията днес?
    Компанията днес е ориентирана към хората. Най-голямата ценност са служителите и техните ценности, тяхната експертиза и насоченост към клиентите. Второто изключително важно нещо са клиентите ни и те вървят ръка за ръка с нашите служители, защото всичките ни проекти се движат със съвместна работа и ясна комуникация. И третата ни основна ценност са технологиите. Ние вярваме, че на база иновативни и най-добри технологии можем да изградим решения, които дават възможност на нашите клиенти да се развиват, да са по-добри, да са лидери на пазара и да са доволни от партньорството си с Kyndryl. Това е нашата цел и нашата мантра.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Kyndryl Bulgaria EOOD в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Как стартира Страйпс в България?
    Как стартира Hewlett-Packard Global Delivery Center в България?
    Как стартира „Мусала Софт“ в България?
    Как стартира „Абалта Технолоджис“ в България?
    Как стартира Progress в България?
    Как стартира „Немечек“ в България?
    Как стартира Технологичен център Комерцбанк в България?
    Как стартира SEEBURGER в България?
    Как стартира Scalefocus в България?
    Как стартира Hypoport в България?
    Как стартира Бош Инженеринг Център в България?
    Как стартира Visteon в България?
    Как стартира Acronis в България?
    Как стартира VMware в България?
    Как стартира Sensata Technologies в България?
    Как стартира Центърът за споделени услуги на Atos в България?
    Как стартира Chaos в България?
    Как стартира МенторМейт в България?
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 1 час
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 2 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 3 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS