събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1245 прочитания

    SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи

    Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи
    04 юли 2022, 09:38 a+ a- a

    Андрей Дудойу, управляващ партньор и президент на борда на директорите в SeedBlink

    SeedBlink, eвропейската платформа за съвместно инвестиране в технологични стартъпи, стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да търгуват помежду си придобитите от тях активи, увеличавайки шансовете за възвръщаемост от инвестициите в портфолиото.

    Първоначалната версия на вторичния пазар включва инструментите и инфраструктурата, които позволяват на инвеститорите да купуват и продават сигурно активи чрез платформата, когато стартира нов рунд на финансиране. SeedBlink планира да разшири тази функционалност отвъд новите рундове на финансиране до края на годината, като даде възможност на инвеститорите да търгуват с активите на всички компании в портфолиото.

    Няколко итерации вече са тествани и използвани от акционери с инвестиции в SeedBlink в компании като Cyscale и KFactory, като възвръщаемостта на инвестициите варира от 2,5 до 4,75 пъти. От стартирането си в началото на 2020 г. досега SeedBlink е улеснилa близо 3000 инвестиции в над 60 европейски технологични стартъпа. Средният размер на портфолио е 20 000 евро, а общата сума, инвестирана от един от инвеститорите достига почти половин милион евро. 25% от активните инвеститори имат портфолио, включващо повече от 5 компании, като най-диверсифицираните имат 30 компании. 

    „Платформата SeedBlink предлага прост и силно рационализиран процес на екзит. Продажбата на акциите отне много малко време, а SeedBlink посредничеше в процеса много ефективно“, казва Кристиан Игнат (Cristian Ignat), главен изпълнителен директор на Aggranda, основател на Canopy.

    „Оценявам факта, че отношенията ми със SeedBlink преминаха през пълния цикъл чрез Cyscale - от анализа на възможностите и инвестирането в проекта до излизането от него с посредничеството на платформата. Това потвърждение ми дава увереност да продължа своето участие в определени стартъпи чрез SeedBlink“, заявява Флорин М. Поп (Florin M. Pop), управляващ партньор в Primainvest Capital Management.

    „Инвестирането в стартъпи в световен мащаб се смята за рискова дейност и инвеститорите трябва да влагат само толкова, колкото могат да си позволят да загубят. Разбира се, ние сме доволни от първоначалните резултати, които показват представянето на компаниите от портфолиото и потвърждават строгия процес на подбор. Целта ни е да преоткрием инвестирането в технологии, като премахнем бариерите чрез по-ниски прагове за влизане, дигитална платформа, базирана на данни, уникален вторичен пазар и екосистема с ясни синергии, състояща се от фирми за рисков капитал, бизнес ангели и индивидуални инвеститори в Европа“, казва Андрей Дудойу (Andrei Dudoiu), управляващ партньор и президент на борда на директорите в SeedBlink.

    SeedBlink Circle - общност от инвеститори и основатели

    В допълнение към стартирането на вторичния пазар, компанията стартира SeedBlink Circle - общност за активни членове, която да улесни взаимодействието и обмена на идеи.

    SeedBlink Circle е инструмент за ангажиране, създаден специално за инвеститори, които могат да споделят своите знания и опит, за да повлияят на растежа на своите портфолиа и компании, и за основатели, които могат да се ангажират и да останат в тясна връзка с мощна мрежа от партньори, които вярват в тяхната идея. Този инструмент, интегриран в платформата, е достъпен само за компании от портфолиото и активни инвеститори. 

    Не на последно място, SeedBlink постоянно прави подобрения в инвестиционната платформа и уебсайта, като сред най-важните е опростяването на инвестиционния процес. Чрез интегрирането на DocuSign, специален софтуер, инвеститорите вече могат да подписват по електронен път инвестиционни договори и допълнителни документи директно в платформата от своя лаптоп или смартфон.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 23 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство