четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1122 прочитания

    16 финтех компании се присъединяват към четвъртата кохорта на Програмата за иновации на Visa

    Предприемачите ще се възползват от бърз достъп до нови пазари и клиентска база, глобална мрежа от партньори и инвеститори и технологична инфраструктура
    15 юни 2022, 14:56 a+ a- a

    Шестнадесет финтех компании се присъединяват към четвъртата кохорта на Програмата за иновации на Visa - партньорската платформа на Visa за финтех стартъпи и предприемачи, които оперират в Европа.

    Програмата обединява стартъпи в ранен етап на развитие и глобалната мрежа от партньори на Visa, сред които необанки, банки, търговци, държавни институции и други организации, за да стимулира иновациите във финансовата и платежната индустрия.

    Програмата за иновации на Visa се осъществява в партньорство с Eleven Ventures, фонд за рисков капитал в (България), Crowdpolicy, интегратор на отворени иновации (Гърция) и Hackquarters, акселератор (Турция).

    Заявка за участие в програмата тази година са подали 219 компании от 28 държави.

    Стартъпите са фокусирани върху: • създаване на следващото поколение разплащателни услуги • предоставяне на финтех възможности за малките и средни предприятия • отключване на нови платежни потоци • изграждане на интелигентно и устойчиво бъдеще.

    Избраните екипи демонстрираха задълбочени познания в областта на финтех индустрията и представиха бизнес модели с потенциал за създаване на глобални компании. Те дават нов поглед върху потребителското изживяване и насърчават разработването на ново поколение финансови услуги.

    "Започнахме Програмата през 2018 г. и днес, след повече от 700 кандидатури, 50 алумни компании, над 250 млн. евро привлечен капитал, 45 стартъпа с успешно доказани концепции и търговски сделки и един еднорог – Payhawk, Програмата за иновации на Visa e разпознаваема със своята стойност. Програмата набира скорост в цяла Югоизточна, Централна и Източна Европа, като към нея от тази година се присъединява и Испания, а предстои да се включат и други страни. Това означава още повече възможности за стартъпите, по-широк достъп до нови пазари, по-голям набор от ментори и ресурси и по-голяма общност от съмишленици. Това е инициатива, която е единствена по рода си във Visa в световен мащаб. Ние сме наистина щастливи и горди, че успяхме да дадем началото на тази програма от България", заяви Каталин Крецу, генерален мениджър на Visa за България, Хърватия, Румъния и Словения.

    В края на май 2022 г. избраните стартъпи влязоха в своите индивидуални модули от Програмата с дизайн спринтове и семинари, целящи да стимулират растежа им. Екипите ще си сътрудничат с голям набор от ментори от Visa и мрежата на Visa в областта на разплащанията, отвореното банкиране, крипто и блокчейн индустрията и устойчивото развитие, за да валидират и повишат знанията си за индустрията и да подобрят своите продукти и услуги.

    Днес те бяха представени и на мрежа от глобални партньори - банки, платежни компании, търговци и други организации - за да проучат възможностите за партньорства и да достигнат по-бързо до етапа на комерсиализация.

    Финтех компаниите, които участват в четвъртата кохорта на Програмата за иновации на Visa, са:

    AFI
    https://www.afi.org.gr Action Finance Initiative (AFI) е дружество с нестопанска цел, което предоставя достъп до финансиране чрез микрокредити на онези, които имат бизнес идея или проект, но не могат да намерят достъп до необходимите средства. Същевременно AFI подпомага тези бизнеси, като им осигурява безплатно обучение и подкрепа.

    Alternatif SuperApp
    https://alternatif.app/ Alternatif обединява клиентите в B2C и B2B сегментите, като предоставя на решения за лоялност, разплащания и CRM, а на фирмите бизнес към клиенти – пазарно пространство за портфейли.

    Come Together
    https://cometogether.network/ ComeTogether е иновативна форма на дигитален билет, базиран на блокчейн, който отключва нови приходи от вторичните пазари и NFT, като същевременно подобрява преживяването на посетителите.

    Coriunder
    https://www.coriunder.com Платформа за финтех компании и електронни магазини, която позволява лесно интегриране на всички компоненти, свързани с разплащанията (приемане и издаване на карти, управление на риска, CRM и др.).

    Enno Wallet
    https://www.ennowallet.com/ Enno Wallet е non-custodial крипто портфейл и агрегатор на DeFi приложения. Enno Wallet събира заедно DeFi приложения и ги интегрира в портфейла, като предоставя чудесен потребителски интерфейс и подобрено преживяване.

    EV Loader
    https://evloader.com/ EV Loader разработва първата отворена за всички електромобили мрежа в Гърция и Югоизточна Европа. Предоставят софтуер за управление на зарядни станции за хотели и магазини и промотират местонахождението им през картата на приложението EV Loader.

    Flow
    https://flowyour.money Flow е приложение за управление на личните финанси, което използва правила и изкуствен интелект, за да автоматизира различните разплащания, които потребителят извършва. Насочено е към работещите на свободна практика.

    Infin8
    https://infin8.eu/ Приложение, което използва отвореното банкиране за обединяване на сметки, иницииране на разплащания, управление на финансите и генериране на потенциални клиенти за търговците.

    Identyum
    https://identyum.com/ Identyum е платформа за дигитална идентичност за разпознаване на клиенти, онбординг, извличане на данни и подписване на правно валидни документи.

    MonoPayments
    https://monopayments.com/ Платформа, която дава възможност на финтех компаниите да създават финтех продукти и услуги.

    Native Teams
    https://nativeteams.com Платформа за наемане на работа за фрийлансъри и работещи от разстояние. Продуктът е изграден около система за разплащания, която улеснява управлението на входящите и изходящите парични потоци.

    PrimeDash
    https://primedash.com Платформа, базирана на изкуствен интелект, за усъвършенстван анализ на кредитни данни в реално време, предоставяни на финансови институции във връзка със сегмента на МСП.

    Qumpara
    https://www.qumpara.com/ Qumpara е иновативна платформа, която предоставя онлайн възможности за офлайн пазаруване, като осигурява решения за лоялност в областта на бързооборотните стоки и търговия на дребно. Чрез тяхната технология за разпознаване на касови бележки те предлагат решения за лоялност и маркетинг за марки без и със инфраструктура за търговия на дребно, включително кампании за "връщане на пари", кампании "купи сега, плати по-късно" и програми за възнаграждения.

    Skipit
    https://skipit.cc Skipit е финтех стартъп, който съчетава градската мобилност и дейностите за свободното време - трансформира представата относно пътуването със своята трансгранична дигитална платежна карта, която улеснява плащането за обществен транспорт навсякъде по света.

    Valuelenz
    https://valuelenz.com/ "Хибридна търговия и фигитализирано пазаруване". Valuelenz е стартъп за хибридна търговия, който дава възможност на физическите магазини да получат редица дигитални възможности, които създават вълнуващи и безопасни начини за пазаруване за клиентите.

    Yancep
    https://www.yancep.com/ Yancep помага за изграждането на личното благосъстояние, като прави управлението на портфейли дигитално, лесно и достъпно за всички. Yancep позволява на клиентите да правят микроинвестиции в професионално управлявани портфейли, разработени в съответствие с техния апетит за риск и финансовите им цели.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк