петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2284 прочитания

    „Мелексис България“ откри новата си производствена сграда в София

    Инвестицията възлиза на 75 млн. евро, ще бъдат открити над 160 нови работни места
    13 юни 2022, 10:35 a+ a- a

    сн: Столична община, Фотограф: Аделина Ангелова

    Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, откри своята високотехнологична сграда в град София. Към вече съществуващата площ на сградата - 7 500 кв.м. са добавени нови 15 000 кв. м., на които се помещават офисни пространства, научноизследователска, развойна, производствена дейност и складова база.

    Сред официалните гости на церемонията по откриването на сградата бяха Десислава Бонева, заместник-министър на иновациите и растежа; Йорданка Фандъкова, кмет на град София; Богдан Богданов, главен изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и дългогодишни партньори на компанията и представители на висшия мениджмънт на Melexis.

    В момента в българския офис работят над 650 души, което го прави най-големият за компанията в световен мащаб. В изпълнение на поетия ангажимент през 2021 да разшири екипа си в страната със 160 нови служители, Мелексис България активно наема хора в производството и в инженерните си екипи.

    Новото производство е най-голямото и най-модерното за компанията в световен мащаб и разполага с капацитет за над 450 машини.

    "Вълнението е голямо, защото в тези предизвикателни времена, ние успяхме да генерираме редица значими успехи, сред които да разширим екипа си и да открием сградата си тук. Това ще допринесе за нашия бъдещ растеж по отношение, както на разработването на нови продукти, така и за повишаването на капацитета за тестване. Всичко това е реалност благодарение на отдадеността на нашите служители, тяхната мотивация и припознаването с визията на Melexis", сподели Марк Бирон, главен изпълнителен директор на Melexis.

    "Новата сграда затвърждава плановете ни за дългосрочно присъствие в София. Тя допринася за позиционирането на България на европейската карта за високи технологии, микроелектроника, автомобилостроене и иновации", каза Силвен Коло, управител на Melexis България.

    "Вярвам, че Мелексис с иновациите и инвестициите си олицетворява всичко, което Министерството на иновациите и растежа насърчава и иска да развива в България. Наблюдавам развитието на Мелексис тук повече от 20 години, и вярвам, че това е прекрасен пример за разрастване на успешен бизнес в България", сподели Десислава Бонева, заместник-министър на иновациите и растежа.

    „Инвестициите в технологични компании са възможност за града, за икономиката, екосистемата и хората и разбира се за младите таланти, които за радост в София стават и остават все повече. А когато една компания реши да разширява своето производство и да продължи да инвестира, това е признание и доверие", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

    „Общинската агенция показа, че заедно подкрепяме сериозните компании и привличаме нови инвестиции за града ни, а в годините на тежки кризи инвестиция в размер на 75 млн.евро в града ни е важна. Поздравявам компанията за доверието към София и за реализираната сграда, защото нейната концепция се вписва в принципите и целите на нашия град и на Европа днес. Ще се радвам повече компании да инвестират в зелени сгради и технологии, за да може градът ни да става все повече иновативен и зелен, подчерта също кметът на София.

     

    Новата сграда е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.

     Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Melexis България в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам