четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2568 прочитания

    Merkle навлиза в България

    У нас компанията, част от групата dentsu, обединява екипите на Isobar Commerce и Live Area
    13 април 2022, 16:26 a+ a- a

    Снимки: Merkle

    Merkle, глобална компания за технологии за потребителско преживяване, стъпва в България. Технологичният гигант, с над 30-годишна история, е част от групата на dentsu с повече от 13 000 служители и офиси в над 50 страни. В Бъгария Merkle обединява екипите на Isobar Commerce и Live Area, където над 300 e-commerce специалисти ще работят за създаването на стратегии за потребителско преживяване по световни стандарти.

    Компанията планира да разрасне екипите си поне с една трета през следващата година. Те ще имат възможност първи да работят с нови e-commerce технологии и платформи и да наложат световни практики при диверсифициране на портфолиото от дигитални услуги на българския пазар. 

    Merkle e основана преди 30 години в САЩ и поставя своя фокус върху e-commerce услуги по начин, по който да им позволи за достигат с персонализирано послание до всичките си потребители. Сред стратегически партньори на компанията в пътя ѝ към хипер-персонализацията са: Salesforce, Adobe, Google, Amazon Web Services и PEGA. Компанията е бизнес партньор на повечето компании от Fortune 1000.

    В България тя е представена от две компании със значителен опит в онлайн търговията – Isobar Commerce и Live Area, които са на пазара вече 15 години. Merkle ще е следващата стъпка от развитието и на двете компании, които изграждат, оптимизират и поддържат глобалните платформи за онлайн търговия на клиенти като adidas, АSDA, Clarins, Shiseido, Walt Disney, Zwilling, Coca Cola. Екипът на Merkle в България ще се ръководи от Любомир Чолаков, който в момента е управляващ директор на Isobar Commerce. 

    Любомир Чолаков

    „Обединението на двата изключителни екипа на Isobar и LiveArea в България под бранда на Merkle дава много нови възможности за растеж на хората в компанията. Целта ни през 2022 г. е да добавим още поне 100 души и нови глобални клиенти за екипа ни в България. Ще продължим да инвестираме в развитието на e-commerce екосистемата и да утвърдим България като ключов играч на глобалната е-commerce сцена“, споделя Любо Чолаков.

    „Центърът на Merkle в София е водещ в Европа в областта на технологиите и платформите за e-commerce. Разчитаме на екипа ни в София и натрупания от тях опит през последните 15 години да печелим нови клиенти на водещи пазари за Merkle като Великобритания, Германия, Франция, Нидерландия, скандинавските страни.“, добави Мартин Бочинек, изпълнителен директор EMEA, Merkle Experience & Commerce. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС