сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6445 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?

    За проектите, екипите и технологиите, които използват, научете от Омид Резвани, CEO
    24 март 2022, 13:23 a+ a- a

    сн: Mobile Wave Solutions

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions, разказва Омид Резвани, CEO на компанията.

    Кои са ключовите проекти, по които работят екипите на Mobile Wave Solutions в България?
    Mobile Wave Solutions е бутикова софтуерна компания, чиято цел е да създава дългосрочни взаимоотношения с клиентите си, да предоставя възможности за развитие на служителите си и да поддържа вътрешната сплотеност и приятелска атмосфера в екипите. Компанията предоставя софтуерни услуги и цялостни решения на корпоративни клиенти от Европа и Северна Америка в областта на логистиката, издателския бизнес, ресторантьорството, спорта и онлайн залаганията, лотарии и много други.
    Нашите екипи работят по проекти, свързани с извличане и обработка на данни, разработване на мобилни и уеб приложения, както и интеграция на различни онлайн системи. В повечето случаи работим по дългосрочни проекти, което прави начина на работа сходен с този в продуктова компания. Много често нашите служители работят в смесени екипи със специалисти от страна на клиента, което помага за добрата координация и ефективната работа.

    Бихте ли разказали накратко за всеки от проектите?
    Клиентите и проектите ни са в различни сфери на бизнеса, което прави работата динамична и интересна. Пример за дългосрочен проект е работата по data платформа за една от най-големите медии в областта на конните надбягвания във Великобритания. Платформата агрегира в реално време информация от различни източници, като я обработва и сравнява със съществуващите данни в базата. Разработена е на Python, Java и GraphQL и използва различни AWS cloud услуги като SQS, lambda функции, API Gateway, S3 buckets, ECR, CloudWatch и много други. Платформата се ползва от B2B клиенти като букмейкъри и други компании, които имат нужда да използват информацията в своите приложения. Това става чрез интеграция с Java базираните API, разработени от нашите екипи.
    Друг много важен проект за този клиент е свързан с разработването на мобилни и уеб приложения за визуализация на данни за конните надбягвания с възможност за онлайн залагания. Приложенията са написани на React / React Native и са интегрирани с headless CMS за управление на съдържанието.
    За нуждите на голяма верига ресторанти във Великобритания разработваме различни приложения за управление на бизнеса, интеграция с вериги за доставка като Uber Eat, Just Eat и други. За този клиент разработваме и много интересно мобилно приложение, с помощта на което всеки може да отиде в ресторанта, да поръча от менюто и да раздели сметката с останалите хора на масата.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    Големината на екипите варира според спецификите на проекта, като обикновено е между 3 и 12 души. В Mobile Waves работят различни специалисти, като по-голямата част от тях са девелопери, но имаме също така manual QA, automation QA, мениджъри проекти, software development мениджъри, DevOps експерти и бизнес анализатори.

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    Използваме широк спектър от технологии според нуждите на конкретния проект и клиент. За разработване на front end най-често използваме JavaScript базирани платформи като React / ReactNative, Vue.js, Node.js, Angular. Сървърните backend приложения се пишат основно на Java, PHP, Python, GraphQL и много други, а за mobile native development ползваме основно Kotlin, Swift и React Native В голяма част от проектите имаме и QA automation, като тестовете се разработват с помощта на платформи като Selenium, Appium, Postman, Cucumber, Cypress.io и други. Много активно използваме и различни cloud услуги в Amazon Web Services и Microsoft Azure. Mobile Wave Solutions предлага различни възможности за обогатяване на знанията и усъвършенстване. Регулярно организираме обучения, свързани с техническите или меките умения на екипа, като за подбора им използваме обратната връзка на хората по отношение на нуждите им. Отскоро имаме и трейнинг академия за обучение на стажанти.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти?
    В по-голямата част от проектите използваме Agile методологии – основно Scrum или Kanban, според спецификите на продукта и предпочитанията на клиентите. Процесите са добре дефинирани и се следват съгласно най-добрите световни практики. Обикновено екипите работят в 2-седмични спринтове, като комуникацията вътре в екипа и с клиентите е бърза и ефективна. В повечето проекти има мениджъри от наша страна, които осигуряват добрата комуникация и следят за навременното разработване на възложените функционалности. Голямо предимство при организацията на работния процес е бързото вземане на решения и възможността на всеки член на екипа да предлага опции за разрешаване на един или друг проблем.

    Как се промениха проектите през годините?
    Работата по проектите претърпя доста промени през последните две години. Минахме успешно през трудностите, предизвикани от пандемията и затварянето на доста бизнеси. В крайна сметка не само успяхме да запазим екипа, но и се разрастнахме. Това се случи благодарение на сплотеността на екипа, оптимизирането на процесите, добрата връзка с нашите клиенти и усилията на всички служители на фирмата. Сега мисля, че сме доста по-опитни и добре организирани.

    Кои са най-големите предизвикателства при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    Всеки от проектите има пред себе си специфични проблеми, но като цяло най-голямото предизвикателство е намирането на добре подготвени кадри. За да разрешим този проблем, залагаме на нашия екип, който се занимава с подбор, както и на обучението на хора с по-малко опит. За тази цел създадохме различни програми за менторство и upskill обучения в компанията. От началото на тази година стартира и трейнинг академия, която има за цел да привлече и обучи хора без практически опит, които искат да се развиват като Java или JavaScript девелопери.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите?
    Най-голямото постижение на компанията е, че успя да запази по голямата част от екипа си по време на пандемията и да продължи да работи все по-ефективно. Доброто представяне на нашите екипи ни позволи не само да увеличим броя на хората, работещи по съществуващи проекти, но и да привлечем нови клиенти. Но това, с което се гордеем най-много, е, че в компанията работят щастливи хора, чиито усилия се ценят, мнението им се взема под внимание, както и желанието им за развитие или промяна. Това е основният двигател на бизнеса ни и гаранцията за дългосрочен успех.

     Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Мобайл Уейв Солюшънс ЕООД в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
    ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progress?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 1 час
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 2 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 2 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 4 часа
    преди 7 часа