сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1116 прочитания

    Немечек планира над 15% увеличение на екипа си в София, Варна и Пловдив

    Компанията отчете 20% ръст на приходите и сериозно разрастване на екипа през 2021 г.
    01 февруари 2022, 10:37 a+ a- a

    Над 20% ръст на приходите и близо 17% увеличение на екипа си отчита една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България за 2021 година. Това е резултат от разширяването на дейността и стартирането на нови проекти за дългогодишни бизнес партньори, сред които DocuWare, Bluеbeam, Vectorworks и WorkForce Software. 

    Най-сериозно е разрастването на екипа, разработващ едно от най-популярните софтуерни решения в строителната индустрия с над 1,9 млн. ползватели в 130 държави по света – Bluebeam. Още софтуерни инженери се присъединяват и към звеното, което от над 20 години работи върху софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси на световния лидер DocuWare. През 2021 година Немечек България спечели и проект за изграждане и менажиране на съпорт центъра на DocuWare, който вече обслужва клиентите от региона на Европа, Близкия Изток и Африка. След серия от успешни съвместни проекти, миналата година Немечек България разшири и дейността си за WorkForce Software – една от най-успешните Cloud базирани системи за управление на персонал в света с над 4,2 млн. потребители във водещи компании в над 80 държави.

    „Това безспорно са добри резултати за нас и се гордея с екипа, който направи всичко това възможно. За нас обаче разрастването никога не е било на всяка цена. Винаги сме търсили устойчивост, здравословен ръст и дългосрочност в отношенията, както с бизнес партньорите ни, така и с хората в компанията. Все пак над половината от служителите ни са с нас вече над 5 години.“, категоричен е Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на Немечек България. „Именно това ни помогна да сме стабилни дори в турбулентните времена и да успеем не само да запазим екипа си, но и да го разширяваме през последните години.“

    Плановете на компанията за 2022 година са за запазване на темповете на разрастване с поне 15% увеличение на служителите в София, Варна и Пловдив. Така в края на годината се очаква екипът вече да е между 450 и 500 професионалисти, като ще се търсят специалисти с опит в микросървисна архитектура, както и Cloud технологии като Azure или AWS, DevOps и Full Stack експерти в различни комбинации – ReactJS и C#, както и ReactJS и Java.

    „Както винаги за проектите на бизнес партньорите ни ще търсим оптималния баланс в привличането както на опитни професионалисти, така и на нови таланти. През 2021 г. съотношението между двете групи е приблизително 50:50. Но ние не действаме като класическите аутсорсинг компании, които търсят силно фокусирани хора само за конкретни отворени позиции, а винаги сме готови да влезем в контакт с потенциално добри експерти и да ги включим в отбора си.“, обяснява Теодора Борисова, Наемане и задържане на таланти, Немечек България. „Ще продължим да инвестираме в обучението на всичките ни служители, с което сме се доказали като работодател през тези 20 години. Разбира се, ще развиваме активно и стажантската ни програма.“, каза тя.

    В Немечек България се организират около 50 специализирани обучения годишно, съобразени с конкретните нужди на екипите и необходимата експертиза за проектите, по които работят. Чрез свободен достъп до едни от най-популярните обучителни платформи на глобално ниво служителите са преминали вече и през над 800 курса с различна насоченост и продължителност. 

    Стажантските програми на компанията също са нейна „запазена марка“, като участниците се интегрират пълноценно в екипите и работят по реални проекти. Над 90% от тях впоследствие продължават развитието си в Немечек България, като през 2021 г. към екипа са се присъединили над 40 млади таланти.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Немечек в JOBS.bg тук 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 10 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 11 часа
    преди 11 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 13 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 14 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд