четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5628 прочитания

    Taxback Group е вече CluneTech

    Новият бранд отразява еволюцията на компанията като технологична група
    20 декември 2021, 16:48 a+ a- a

    Мултинационалната група от технологични компании Taxback Group, която има над 20-годишна история и близо 1000 служители в България, обяви своя нов бранд, а заедно с това и новото си име, лого и уебсайт. Новото име на компанията – CluneTech, отразява еволюцията на бизнесите в групата и превръщането ѝ в технологичен хъб, посветен на идеята да прави бизнеса по-лесен. 

    Taxback е основана през 1996 година от ирландския предприемач Тери Клун, който по това време помага на приятелите си и на студенти да възстановят своите надплатени данъци след лятна работа в чужбина. За последните 25 години компанията се развива непрестанно и днес включва в себе си редица софтуерни брандове с глобален обхват. 

    Технологичните решения, които CluneTech създава, улесняват бизнес процесите, свързани с продажбите, международния пейрол, данъчното облагане, международните плащания и възстановяването на данъци. В тази връзка създателят и изпълнителен директор на групата, Тери Клун, разказва: „Решението за ребрандирането беше продиктувано от желанието ни за по-добро представяне, както на компаниите ни, така и на обхвата и дълбочината на технологичните решения, които предлагаме.“

    Водена от иновативния си предприемачески дух, компанията-майка на някои от най-успешните ирландски финтех брандове – CluneTech, подкрепя своите бизнеси с множество общи ресурси и споделя с тях общата мисия да направи работата на своите клиенти по-лесна и по-ефективна. 

    С присъствие на четири континента и над 1500 служители на глобално ниво, CluneTech включва в себе си следните компании:

    •TransferMate - глобална компания за платежни услуги, която осъществява международни B2B разплащания за някои от най-големите световни брандове. 

    •Immedis предоставя на глобални компании със служители в различни държави по света консолидирани международни пейрол услуги и данъчни решения, свързани с трудовото данъчно законодателство.

    •Taxback International е лидер в технологичните иновации, свързани с възстановяване на ДДС на водещи международни компании.   

    •Benamic е компания, предлагаща end-to-end решения за управление на маркетингови промоционални кампании.

    •Taxback.com осъществява услуги по възстановяване на данъци на частни и корпоративни клиенти. 

    •Sprintax  е компания, която разработва и предлага софтуерно решение, което улеснява процесите, свързани с удръжка и възстановяване на данъци за временно пребиваващи и техните работодатели от редица юрисдикции в САЩ и Канада.

    •Visa First съдейства на клиентите си при кандидатстване и получаване на туристически и бизнес визи и разрешителни за работа в чужбина. 

    •IDLF е нискорисков инвестиицонен фонд, оторизиран и регулиран от ирландската централна банка. 

    •Gradguide е онлайн платформа, която предоставя кариерно консултиране, менторство и възможности за работа и улеснява свързването между млади ИТ специалисти и технологичните компании.   

    Във връзка с ребрандирането Тери Клун споделя: „Фокусирани сме върху това да подкрепяме предприемачите и новите бизнеси и сме наистина горди с успехите си до момента. Дължим го на факта, че винаги поставяме клиентите си на първо място и на това, че не спираме да си задаваме въпросите „Как можем да бъдем полезни?“ и „Как можем да направим нещата по-добре?“. Новият ни бранд отразява еволюцията на бизнесите ни и желанието за солидна подкрепа на всяка една от компаниите в групата ни по пътя към осъществяване на нашата обща мисия.“ 

    CluneTech има редица отличия за най-добър работодател от инстутита Great Place to Work, както и множество награди свързани с иновациите, технологиите и обслужването на клиенти, включително платинено отличие Deloitte Best Managed Companies, EY Entrepreneur of the Year и  HSBC European Business Awards. 

    Виже видео с представяне на групата:

     Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на CluneTech / ТАКСБЕК ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 52 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки