петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3276 прочитания

    Endava: Започнахме да привличаме хора в Пловдив, Варна и Русе

    Британската софтуерна компания вече оперира от 4 града на страната
    15 декември 2021, 11:18 a+ a- a

    Endava обяви, че вече над 10 000 служители работят за компанията в световен мащаб, наети в близки до клиентите места в Западна Европа, Обединеното кралство, САЩ, Австралия и Сингапур, както и в развойни центрове в Централна Европа и Латинска Америка.

    „Преминаването на тази граница говори много повече за нашия подход, отколкото за нашия успех. В Endava целта никога не е била да сме просто голяма компания. Винаги сме се стремили да имаме невероятни екипи, които вършат прекрасна работа за нашите клиенти и които от своя страна се връщат при нас с нови проекти. Това позволява на Endava като цяло да расте, което от своя страна отваря възможности за растеж в организацията за нашите хора, възможности да развиват кариерата си, да поемат по-важни задачи и отговорности паралелно с развитието на компанията,” сподели Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava.

    Десетте хиляди служители на Endava в световен мащаб работят в многофункционални екипи, съставени от способни софтуерни инженери с различна квалификация и опит, всички фокусирани върху предоставянето на качествени услуги на нашите клиенти. Този подход дава възможност на Endava да диверсифицира и развива както гамата от умения и способности на своите екипи, така и различните типове проекти, по които работи и възможностите да поеме пълна отговорност за сложните решения, които доставя на широк спектър от индустрии.

    Британската софтуерна компания, която присъства в България от 2017, вече оперира от 4 града на страната, като миналия месец обяви разширяването си в Пловдив, Варна и Русе. Новите хъбове ще допълнят екипите, намиращи се в София, които вече работят за компанията.

    В момента над 5000 служители в региона (България, Молдова, Румъния) са ангажирани в проекти на клиенти в сферата на плащанията, финансовите услуги, TMT (технологии, медии и телекомуникации) и логистиката. Endava е една от най-големите софтуерни компании в България и сред най-желаните IT работодатели, като непрекъснато разширява екипа си.

    „България винаги е била жизненоважен за нашето развитие пазар, защото тук имаме много талантливи софтуерни инженери, както и работеща интернет инфраструктура. Тази година решихме да преминем към хибридния модел на работа, да открием нови оперативни центрове в общности с голям потенциал за развитие и да консолидираме дейността във вече съществуващите. Постигнахме растеж в офиса на Endava в София. Започнахме да привличаме хора в Пловдив, Варна и Русе, като по този начин формирахме първите екипи на Endava извън столицата, като предоставихме възможности за кариера чрез въвеждане на нови компетенции и дадохме възможност на нашите хора непрекъснато да се учат, развиват и израстват в своята IT кариера,“ каза Дариус Стефан, мениджър на Endava България.

    Докато бележи растеж, Endava продължава да изгражда стабилна корпоративна култура, ръководена от ценностите ѝ и основната ѝ цел. Това води до непрекъснатото развитие, като в момента компанията отчита темп на текучество под средното за пазара.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Ендава ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 22 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март