понеделник, 24 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  613 прочитания

  Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лв. на Черен петък и Кибер понеделник

  По време на популярния период за предпразнично пазаруване технологичната компания продаде над 400 000 устройства за автоматизация на дома
  02 декември 2021, 12:07 a+ a- a

  Алтерко АД, иновативната компания за IoT продукти за интелигентен дом, отново регистрира впечатляващи продажби на Черен петък (Black Friday) и Кибер понеделник (Cyber Monday). Чрез онлайн магазина и дистрибуторската си мрежа на дъщерното дружество Алтерко Роботикс ЕООД, специализирано в разработката и търговията с IoT продукти, Алтерко АД регистрира продажби от над 400 000 устройства за домашна автоматизация на обща стойност над 9 млн. лева (4,6 млн. евро). Потребители от над 120 страни по света се възползваха от специалните оферти и поръчаха своите устройства Shelly, като най-голям интерес се наблюдава в Германия, следвана от Италия, Португалия, Нидерландия, Австрия и Белгия.

  „Винаги казваме, че продажбите на Черния петък отразяват успеха на компанията през цялата година. 2021 г. не беше по-различно. Не очаквахме нищо по-малко от една толкова успешна година, която е белязана от много нови неща за Алтерко. Радваме се да видим, че интересът към устройствата Shelly непрекъснато нараства“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко.

  С наближаващия празничен сезон, Алтерко вече е подготвена за традиционно високия интерес около Коледа. „Не бяхме изненадани, че продуктите, доставени на дистрибуторите ни по света за Черния петък, са изчерпани и в следващите дни очакваме нови поръчки като част от подготовката за коледните празници. Нашият логистичен екип е в пълна готовност да изпрати всички поръчки през следващите няколко дни.“ – допълни Димитър Димитров.

  Shelly – умното решение за всеки дом
  Продуктите Shelly позволяват на потребителите да автоматизират всяка точка в домовете си, без да се налага да променят електрическата си инсталация, ключовете или контактите и това е една от основните причини за успеха на компанията. Устройствата са най-малките по рода си в света, но са и сред най-функционалните по отношение на своите възможности. За да ги използват, потребителите не се нуждаят от допълнително оборудване, а само от Wi-Fi мрежа. Това прави устройствата Shelly изключително достъпни и конкурентни.

  „Страхотното на Shelly е, че можете да започнете да автоматизирате дома си само за 15 евро. След това можете постепенно да добавяте нови устройства за управление на осветлението, отоплението, гаражната врата, щорите, климатика и всичко друго, което използва електричество“ – коментира още Димитър Димитров.

  Успешни нови продукти
  Изминалите месеци бяха изключително успешни за Алтерко и компанията постигна силни финансови резултати въпреки предизвикателствата, свързани с пандемията. Преди няколко месеца компанията пусна на пазара две нови продуктови серии Shelly – Shelly Plus и Shelly Pro. Първите две устройства от линията Shelly Plus – релетата Shelly Plus 1 и Shelly Plus 1PM, осигуряват перфектен контрол върху всеки умен дом и сграда и вече са сред най-продаваните продукти на марката. С линията Shelly Pro, която може да се монтира в електрическото табло, компанията успешно разширява своето портфолио от професионални устройства за автоматизация, предназначени да предоставят търговски и индустриални решения.

  2021 – Повече от успешна година
  2021 беше изключително успешна за Алтерко. След серия от много сполучливи лансирания на нови продукти на пазара през годината, технологичната компания завърши и вторичното си листване на регулирания пазар на Франкфуртската фондова борса. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 минути
  2847 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 880 228
  21 януари 2022, 16:40
  МОН: Учениците ще почиват 5 дни преди втория срок
  Няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари 2022
  21 януари 2022, 16:14
  Увеличава се делът на жените-предприемачи в България
  Процентът на фалиралите предприятия, създадени и управлявани от мъже, е значително по-голям, показва проучване
  21 януари 2022, 15:23
  21 януари 2022, 10:33
  Проучване: Продажбите в социалните мрежи ще достигнат 1,2 трлн. долара до 2025
  Глобалната търговия в социалните мрежи се очаква да нарасне тройно по-бързо от традиционната електронна търговия до 2025, сочи изследване на Accenture
  21 януари 2022, 10:15
  ЕП прие проект за регулиране на цифровите платформи
  Той включва мерки за борба с незаконните продукти, услуги и съдържание онлайн, включително ясно определени процедури за тяхното премахване