петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1080 прочитания

    Всеки 2 от 3 компании са готови да направят допълнителни инвестиции в облачни услуги

    Проучване на SoftOne сред над 6000 фирми показва, че за 90% от тях дистанционният достъп до корпоративни данни и приложения е основното премиство на облачните услуги
    02 декември 2021, 10:11 a+ a- a

    Проучване, проведено от SoftOne (част от Olympia Group), сред над 6000 клиенти на облачни/SaaS решения в България, Румъния, Гърция и Кипър, показва, че за 9 от 10 предприятия възможността за дистанционен достъп до корпоративни приложения и данни е основното предимство на облачните изчисления (cloud computing). 77% от респондентите в проучването посочват, че именно Soft1 Cloud ERP е улеснила безпроблемните им бизнес операции в периода на локдаун, наложен от пандемията Covid-19. 

    Пандемията несъмнено ускорява процеса на цифровизация на бизнеса в Югоизточна Европа. Проучването показва абсолютно единодушие от страна на висшите ръководители на компаниите какви са били основните им причини за внедряването на облачните услуги на SoftOne и какви са действителните ползи за предприятията, които ги използват. 

    Други ключови изводи, направени в резултат на проучването, са:
    • 70% от анкетираните предприятия са напълно удовлетворени от мигрирането в облака (в сравнение с локалните решения, използвани преди това).
    • всеки две от три от анкетираните компании са готови да направят допълнителни инвестиции в облачни услуги и по-конкретно в решения за електронно фактуриране и приложения за мобилност на предприятието.

    „Облакът е в основата на бизнес трансформацията, променяйки фундаментално начина на работа на компаниите и предоставянето на стойност на клиентите“, заяви Янис Салихос, главен технически директор на SOFTONE Group. „Резултатите от проучването ясно показват, че предприятията намират облака за най-критичния фактор в своята стратегия за цифрова трансформация, поради което планират да инвестират допълнително в него, за да оптимизират своите бизнес процеси. Винаги гледайки напред, SoftOne се фокусира върху разработването на иновативни облачни услуги и решения, които повишават бизнес потенциала на цифровите технологии в цялата дейност на нашите клиенти.“, добавя той.

    Проучването, проведено от SoftOne (водещ доставчик на облачни ERP решения в Гърция), изследва над 6000 предприятия в България, Румъния, Гърция и Кипър, за да се измери удовлетвореността на клиентите от облака и да разкрие какви са ключовите тенденции в сферата на цифровата трансформация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 6 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 22 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 22 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 23 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство