петък, 03 декември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  743 прочитания

  Първото издание на eBay Academy стартира у нас

  В безплатното обучение ще вземат участие над 50 български фирми
  27 октомври 2021, 14:40 a+ a- a

  На 27 октомври eBay стартира новата си програма eBay Academy, която ще се проведе в България. Едномесечното обучение ще предостави практически опит и ще помогне на българския малък и среден бизнес да създаде и развие свой онлайн магазин на платформата. Българските компании ще придобият специфични за страната ни знания за това как да стартират глобалната си дейност на платформата eBay и да успеят. Те ще получат практически съвети за подобряване на обслужването на клиентите, за управление на обявите, логистика, управление на поръчки, както и маркетингови инструменти за увеличаване на продажбите. В допълнение към практическото ноу-хау, участващите фирми ще получат висок кредитен рейтинг, персонализиран план за растеж и други предимства, които да им помогнат да увеличат продажбите от самото начало.

  Повече от петдесет местни фирми ще вземат участие в първото издание на eBay Academy. Те са избрани въз основа на строги критерии като силен експортен потенциал и портфолио от над 100 артикула, които могат да се продават онлайн. До края на програмата бизнесът трябва да има работещ онлайн магазин, достигащ над 159 млн. клиенти на 5 континента.

  Целта на тази единствена по рода си програма е да повиши популярността и износа на произведени в България стоки, подпомагайки както собствениците на бизнеси, така и българската икономика като цяло. Програмата е напълно безплатна за участниците. Основен обучител в сесиите е посланикът на eBay в България, г-н Стефан Ташев, който е успешен продавач на платформата eBay. Той продава автомобилни части чрез eBay по целия свят повече от 10 години. „Онлайн търговията помага на малкия бизнес да се развива. И все пак не всеки собственик на бизнес знае как да се възползва максимално от предимството, което електронната търговия може да предложи. Тук идва ролята на eBay. Уверен съм, че участниците в програмата ще станат успешни български износители благодарение на тази програма и допълнителните ползи, които тя предоставя на фирмите”, коментира г-н Ташев.

  Стефан Ташев

  Академията eBay е наследник на много успешната програма Export Revival, която се проведе на много места по света, включително в българския град Пловдив през 2019 г. В последствие eBay получи много запитвания от местни малки и средни предприятия за провеждане на обучения и в техните населени места. В резултат от това бе създадена eBay Academy. И въпреки че пандемичната ситуация възпрепятства организирането на местни офлайн обучения, онлайн форматът дава възможност да се включат по-голям брой участници от различни региони на страната.

  Алон Пастър, ръководител на отдел бизнес развитие за глобални развиващи се пазари в eBay, заяви: „България е ключов пазар със силен растеж и потенциал за износ. Ето защо искаме да насочим усилията си, за да помогнем на местния бизнес да се утвърди в нашата платформа и да продава повече, като стартираме специална програма за българските предприемачи. България е първият пазар, на който се провежда eBay Academy, тъй като тази страна е един от ключовите участници във формирането на GMV (общия обем на продажбите) в развиващите се европейски пазари. Кризата с Covid доказа, че само силни фирми със силно дигитално присъствие могат да постигнат необходимото ниво на устойчивост, което ще гарантира стабилен растеж, така че да се развиват успешно дори в такава трудна среда. Ние от eBay сме тук, за да помогнем, като улесним достъпа до глобалния пазар и предоставим равни икономически възможности за продавачите от по-малките пазари.“

  Това е първата eBay Academy в България и много вероятно ще има нови издания през 2022 г. и следващите години. Така че всички онези фирми, които този път не бяха приети в програмата, както и много нови кандидати, ще могат да участват в следващите издания. Нещо повече, след стартирането си в България, поради силния отзвук и многото желаещи да участват, eBay обмислят да повтори този модел на обучение и на други пазари, като Литва, Гърция и др.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Dronamics набра 6 млн. лв. при IPO-то си
  Това е шестото успешно IPO на пазар beam на Българската фондова борса
  преди 14 часа
  ЕК одобри увеличение на капитала на Фонда на фондовете от 11,2 млн. евро
  То ще се използва за издаване на гаранции по заеми, отпуснати от финансови посредници на малки и средни предприятия
  преди 14 часа
  Кацаров: От понеделник всички на училище
  Няма омикрон в страната, от понеделник се възстановяват плановите операции
  преди 16 часа
  Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лв. на Черен петък и Кибер понеделник
  По време на популярния период за предпразнично пазаруване технологичната компания продаде над 400 000 устройства за автоматизация на дома
  преди 16 часа
  Италианската DHH придоби 60% от българската "Еволинк"
  Стойността на сделката е 2.45 млн. евро, има възможност за придобиване и на останалите 40% през 2025