петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1507 прочитания

    Първото издание на eBay Academy стартира у нас

    В безплатното обучение ще вземат участие над 50 български фирми
    27 октомври 2021, 14:40 a+ a- a

    На 27 октомври eBay стартира новата си програма eBay Academy, която ще се проведе в България. Едномесечното обучение ще предостави практически опит и ще помогне на българския малък и среден бизнес да създаде и развие свой онлайн магазин на платформата. Българските компании ще придобият специфични за страната ни знания за това как да стартират глобалната си дейност на платформата eBay и да успеят. Те ще получат практически съвети за подобряване на обслужването на клиентите, за управление на обявите, логистика, управление на поръчки, както и маркетингови инструменти за увеличаване на продажбите. В допълнение към практическото ноу-хау, участващите фирми ще получат висок кредитен рейтинг, персонализиран план за растеж и други предимства, които да им помогнат да увеличат продажбите от самото начало.

    Повече от петдесет местни фирми ще вземат участие в първото издание на eBay Academy. Те са избрани въз основа на строги критерии като силен експортен потенциал и портфолио от над 100 артикула, които могат да се продават онлайн. До края на програмата бизнесът трябва да има работещ онлайн магазин, достигащ над 159 млн. клиенти на 5 континента.

    Целта на тази единствена по рода си програма е да повиши популярността и износа на произведени в България стоки, подпомагайки както собствениците на бизнеси, така и българската икономика като цяло. Програмата е напълно безплатна за участниците. Основен обучител в сесиите е посланикът на eBay в България, г-н Стефан Ташев, който е успешен продавач на платформата eBay. Той продава автомобилни части чрез eBay по целия свят повече от 10 години. „Онлайн търговията помага на малкия бизнес да се развива. И все пак не всеки собственик на бизнес знае как да се възползва максимално от предимството, което електронната търговия може да предложи. Тук идва ролята на eBay. Уверен съм, че участниците в програмата ще станат успешни български износители благодарение на тази програма и допълнителните ползи, които тя предоставя на фирмите”, коментира г-н Ташев.

    Стефан Ташев

    Академията eBay е наследник на много успешната програма Export Revival, която се проведе на много места по света, включително в българския град Пловдив през 2019 г. В последствие eBay получи много запитвания от местни малки и средни предприятия за провеждане на обучения и в техните населени места. В резултат от това бе създадена eBay Academy. И въпреки че пандемичната ситуация възпрепятства организирането на местни офлайн обучения, онлайн форматът дава възможност да се включат по-голям брой участници от различни региони на страната.

    Алон Пастър, ръководител на отдел бизнес развитие за глобални развиващи се пазари в eBay, заяви: „България е ключов пазар със силен растеж и потенциал за износ. Ето защо искаме да насочим усилията си, за да помогнем на местния бизнес да се утвърди в нашата платформа и да продава повече, като стартираме специална програма за българските предприемачи. България е първият пазар, на който се провежда eBay Academy, тъй като тази страна е един от ключовите участници във формирането на GMV (общия обем на продажбите) в развиващите се европейски пазари. Кризата с Covid доказа, че само силни фирми със силно дигитално присъствие могат да постигнат необходимото ниво на устойчивост, което ще гарантира стабилен растеж, така че да се развиват успешно дори в такава трудна среда. Ние от eBay сме тук, за да помогнем, като улесним достъпа до глобалния пазар и предоставим равни икономически възможности за продавачите от по-малките пазари.“

    Това е първата eBay Academy в България и много вероятно ще има нови издания през 2022 г. и следващите години. Така че всички онези фирми, които този път не бяха приети в програмата, както и много нови кандидати, ще могат да участват в следващите издания. Нещо повече, след стартирането си в България, поради силния отзвук и многото желаещи да участват, eBay обмислят да повтори този модел на обучение и на други пазари, като Литва, Гърция и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ