четвъртък, 28 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  513 прочитания

  Progress придобива Kemp

  Сделката на стойност $258 млн., е част от стратегията на Progress за растеж на бизнеса през следващите години
  27 септември 2021, 12:40 a+ a- a

  Progress обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиването на Kemp – компания за непрекъсваем application experience, помагаща на организациите да предоставят, оптимизират и подсигуряват приложенията и мрежите си във всяка облачна или хибридна среда. С това придобиване Progress обогатява портфолиото си от водещи продукти в областта на DevOps, разработката на приложения, свързаността на данни и дигиталните преживявания, като добавя управлението на application experience.

  Progress ще придобие Kemp за 258 милиона долара. Сделката се очаква да приключи през октомври т.г. след одобрение от страна на регулаторите и удовлетворяване на други условия за приключването.

  „Сега повече от всякога организациите осъзнават нуждата приложенията им да са непрекъснато „на разположение“ на потребителите и да бъдат високо ефективни. Продуктите на Kemp адресират точно това и допълват портфолиото ни от водещи решения за разработка, пускане и управление на високо въздействащи приложения“, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. „Придобиването на Kemp е част от цялостната ни стратегия за ръст на бизнеса. Сделката ни осигурява допълнителен мащаб и източници на приходи, създавайки значителна стойност за акционерите на компанията“, допълни Гупта.

  Продуктите Kemp Loadmaster и Flowmon Network Visibility следят производителността на приложенията. Te разпределят и балансират трафика и натоварването между различните сървъри – както в облака, така и on-premises – и осигуряват висока ефективност и непрекъсваемост. Това се случва чрез машинно обучение, което разпознава аномалиите и предупреждава ИТ специалистите за тях, преди те да са повлияли на крайните потребители. Тези функционалности допълват продукта на Progress – WhatsUp Gold, лидер в управлението на мрежи. Заедно те ще предоставят най-доброто решение за application experience на пазара.

  „Горди сме с това, което сме постигнали като бизнес“, каза Рей Даунс, главен изпълнителен директор на Kemp. „Сигурен съм, че като част от Progress Kemp ще постигне още по-голям успех в следващия етап от развитието си. Комбинираното продуктово портфолио на двете компании ще донесе допълнителна стойност на клиентите и партньорите ни, а сходните корпоративни култури и силният фокус върху клиента със сигурност ще доведат до дългосрочен успех.”

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  САЩ предвиждат въвеждане на „данък милиардери“
  Той ще засегне приблизително 700 данъкоплатци с над $1 млрд. активи или $100 млн. годишен доход за 3 последователни години
  преди 16 часа
  Повече от половината места за настаняване у нас отчитат намаление на приходите през септември
  Около четвърт от мениджърите са съкратили персонал, показват данните на НСИ
  преди 17 часа
  Конференция „Новата транзитна епоха на недвижимите имоти“ ще се проведе в хибриден формат
  Тоова ще е седмото поредно издание на Националната конференция “INSPIRE TO HIGHER” по случай деня на професионалните брокери и агенти на недвижими имоти 30 октомври
  преди 17 часа
  Първото издание на eBay Academy стартира у нас
  В безплатното обучение ще вземат участие над 50 български фирми
  преди 18 часа
  Българска и виетнамска фирми ще си сътрудничат в сферата на медицината и фармацията
  Двете страни имат потенциал за партньорство във високите технологии и IT сектора