вторник, 28 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  544 прочитания

  Американската AtScale с развойна дейност в България е сред най-успешните компании в света за 2021 според сп. Inc.

  Компанията обяви, че продължава експанзията си в София и очаква скоро екипът да надхвърли 100 души
  15 септември 2021, 09:49 a+ a- a

  Американската компания AtScale, чиято развойна дейност се извършва в България, за втора поредна година зае престижна позиция в класацията Inc. 5000 на едноименното американско издание. То ежегодно представя най-успешните частни компании в САЩ за изминалите 12 месеца. Като основна причина за включването на AtScale в класацията, от Inc. посочват непрекъснатият ръст в приходите през последните три години, както и иновативните продукти, които организацията разработва.

  „Много сме горди с постигнатото в последните 12 месеца и мястото ни в класацията показва, че сме успели да се справим с нелеките задачи, пред които бяха изправени екипите ни в София, Бостън и Сан Матео“, коментира вицепрезидентът на компанията Момчил Михайлов. Със задоволство той сподели за приноса на екипa на AtScale в България. „Тук работят около 90 специалисти и на тях е поверена поддръжката и развитието на вече съществуващите продукти, както и цялостната разработка на новите услуги, които предстои да започнем да предлагаме. Преди близо 3 години поехме огромен риск, като решихме да започнем европейската си експанзия от България. След повече от 30 месеца у нас, спокойно мога да твърдя, че този ход беше изключително успешен. Сега берем плодовете на това решение и в момента българският екип се представя великолепно“, изтъкна Михайлов.

  Сред постиженията на родните IT експерти в последните 12 месеца, които са довели до наградата, са разработването ROI Calculators, които позволяват на клиентите да пресметнат спестеният ресурс при използване на продуктите на компанията. Също така българските специалисти създадоха Cloud Start и AI-Link. Първото нововъведение осъществява много лесна и безпроблемна миграция към cloud-a дори и при малки организации с ограничен бюджет. AI-Link-ът позволява свързването на програми за data science и augmented analytics към business intelligence инструментите. Заедно с нововъведенията, родните експерти постоянно подобряват възможностите на enterprise продукта на AtScale. 

  „Колегите дават всичко от себе си, за да се развиваме всеки ден. Иновативните услуги, които предлагаме, в допълнение със свободата да работим където и както пожелаем, ни позволяват това. Смятам, че признанието от Inc. го доказа и можем да сме горди със себе си.“, коментира новият продуктов директор на AtScale Петър Стайков. Той допълни, че е много доволен от всяко ново попълнение в екипа и се надява съвсем скоро броят на хората у нас да надхвърли 100 души. „В рамките на година утроихме експертите, които работят за компанията в България. Очаквам да продължим да растем. Имаме и много обещаващи проекти, които съвсем скоро ще представим, за да улесним бизнес потребителите при взимането на стратегически решения за компаниите си“, завърши Стайков.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  ЕК започва да наблюдава собствеността върху медиите
  Става все по-трудно да се разбере кой е собственикът на медиите в ЕС, смята еврокомисарят Вера Йоурова
  преди 11 часа
  ЕK отпуска 95 млн. евро за подобряване на достъпа до тестове
  Общо 20 държави от ЕС ще получат осигурените средства
  преди 12 часа
  Над една трета от учителите са ваксинирани поне с една игла
  Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение, посочи министърът на образованието
  преди 12 часа
  Японската централна банка ще продължи с програмите за подпомагане на бизнеса
  Според управителя Курода икономическото възстановяване ще стане по-ясно с намаляването въздействието на пандемията
  преди 13 часа
  Progress придобива Kemp
  Сделката на стойност $258 млн., е част от стратегията на Progress за растеж на бизнеса през следващите години