събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2412 прочитания

    Hypoport разширява екипа си в София и инвестира в собствена сграда

    Под шапката на Hypoport Sofia в момента работят екипите на дъщерните дружества на Hypoport - FIO Systems и fundingport
    10 август 2021, 09:51 a+ a- a

    Hypoport Sofia, част от Hypoport Group, обяви, че се разраства и привлича нови хора. Компанията изгради нов офис близо до мол Парадайз, който ще посрещне увеличаващия се екип от професионалисти. София е сред международните локации за германската корпорация, която е част от SDAX (индекс за малки и средни компании) на борсата във Франкфурт. 

    Организациите в групата на Hypoport разработват иновативни B2B решения за кредитния и застрахователния сектор, както и за сферата на недвижимите имоти. Hypoport e сред лидерите на пазара във FinTech индустрията в Германия – компанията си сътрудничи с над 800 банки. Организацията има мрежа от повече от 30 компании с над 2 200 служители в Европа. В България екипът наброява 55 души, които разработват дългосрочни продукти с високо качество и прецизност. Hypoport Sofia прилага Agile практики и предоставя сигурността на германска корпорация. През 2021 г. Hypoport беше обявена за предпочитан работодател в Германия за трета поредна година.

    Част от усилията на Hypoport Sofia са насочени към възможността германските компании от мрежата на Hypoport да развият международен екип от разработчици, подпомагайки процесa на сътрудничество. 

    „Наричаме подхода си remote development done right - установяване на висок стандарт за софтуерна разработка, независимо къде се намират членовете на екипа и откога са с нас. Много важен акцент сме поставили и върху персоналния подход и личното отношение. И тук не става въпрос само за 30-те дни платен годишен отпуск, дните за обучение, личния асистент, на когото всеки може да разчита, или други подробности от нашия социален пакет. Отнасяме се към екипа като към семейство и сме готови винаги да си помогнем, независимо от всичко“, разказва Дани Ханке, управляващ директор на Hypoport Sofia. 

    Според проучване сред служителите, близо 85% потвърждават, че компанията е покрила очакванията им, докато за близо четвърт от хората дори ги е надминала. 

    „Вярваме, че щастливите служители са ключът към създаване на висококачествени продукти, които потребителите да заобичат. През годините успяхме да създадем култура на взаимопомощ и споделяне на знания и умения – всеки винаги е готов да помогне. Благодарение на менторската ни програма новите колеги навлизат в работата бързо и лесно. Посещаваме конференции, предлагаме обучения и онлайн курсове, а всеки е свободен да отдели 10% от работното си време за самоусъвършенстване“, споделя Янис Шефер, управляващ директор на Hypoport Sofia, който е започнал в компанията като работещ студент преди 6 години.

    Под шапката на Hypoport Sofia в момента работят екипите на дъщерните дружества на Hypoport - FIO Systems и fundingport. Друга компания – Maklaro, се очаква да се присъедини скоро.

    Служителите на Hypoport Sofia имат годишни бонуси и допълнителни финансови стимули след натрупването на определени години стаж в рамките на групата.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HYPOPORT SOFIA EOOD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство