понеделник, 26 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  524 прочитания

  ABB придобива ASTI Mobile Robotics Group

  ASTI е световен лидер в растящия пазар на автономни мобилни роботи
  22 юли 2021, 15:05 a+ a- a

  Шведско-швейцарската индустриална група ABB обяви, че ще придобие ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), водещ световен производител на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио във всички основни приложения.

  Това ще разшири предлагането на роботи и автоматизация от страна на ABB, което я прави единствената компания. Сделката по придобиването е подписана на 19 юли и се очаква да приключи в средата на лятото на 2021. И двете страни се споразумяха да не разкриват никакви подробности относно покупната цена.

  Основана през 1982, ASTI е със седалище в Бургос, Испания и има над 300 служители в Испания, Франция и Германия. Мажоритарен собственик е Вероника Паскуал Бое, която е и главен изпълнителен директор. Други акционери включват инвеститора за европейски растеж Keensight Capital. Днес тя поддържа един от най-големите инсталирани в Европа автопаркове с AMR и има широка клиентска база в автомобилостроенето, логистиката, храните и напитките и фармацевтиката в 20 страни.

  „ASTI е идеалният избор за нас, тъй като подкрепяме нашите клиенти със следващото поколение гъвкава автоматизация“, каза Сами Атия, президент на бизнеса на ABB „Роботика и дискретна автоматизация“. „Това ще даде възможност на общата визия на ABB и ASTI да помогне на клиентите да заменят днешните линейни производствени линии с напълно гъвкави мрежи, където интелигентните AMR автоматично управляват материали, части и готови продукти между интелигентно свързани работни станции, във фабрики, логистични центрове, лаборатории, магазини или болници.

  Вероника Паскуал Бое, изпълнителен директор на ASTI, заяви: „Визията на ABB е идеална за нас, тъй като и двете компании подкрепяме гъвкавостта и конкурентоспособността на нашите клиенти чрез ускоряване на автоматизацията на работното място. Това е следващият вълнуващ етап от нашето пътуване и заедно ще ускорим нашите планове за иновации, ще разширим глобалното си обслужване на клиенти, партньорска мрежа, производствен и изпълнителен капацитет и ще използваме достъпа на ABB до пазара в световен мащаб и особено в Китай. Радвам се да се присъединя към разширения управленски екип на „Роботика“ и да ръководя бизнеса с AMR, за да постигна този амбициозен план за растеж.“

  Придобиването от страна на ABB „Роботика“ се случва малко след съобщенията на компанията за разширяване на автоматизацията на роботиката към нови сектори и нови потребители, включително стартирането на новите семейства на колаборативни роботи и съобщението, че ще подобри автоматизацията в строителната индустрия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Близо 320 млн. евро са австрийските инвестиции у нас през 2020
  Двустранната търговия възлиза на 1.358 млрд. евро през миналата година
  преди 5 часа
  Франция прие закона за здравен пропуск за ресторанти и вътрешни пътувания
  Той също трака задължава здравните работници да се ваксинират
  преди 5 часа
  ЕК откри процедури срещу България за нарушение на авторското право
  Страната има срок от 2 месеца да отговори на опасенията на Брюксел
  преди 5 часа
  Maersk пуска интермодален влак от Бургас към Пловдив
  От Пловдив до София пък ще има eжeднeвнa вpъзĸa чрез камиони
  преди 6 часа
  Доверието на германския бизнес се срина
  Независимо от това се очаква силно възстановяване на най-голямата европейска икономика това лято
  преди 7 часа
  Близо 11 хил. ваксини са поставени в мобилните пунктове в София досега
  Близо 100 души от 2 фирми са се възползвали от инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на място на желаещите служители от фирми