събота, 12 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  710 прочитания

  Wizz Air открива първата си база в Бургас

  Авиопревозвачът стартира 10 нови маршрута от морския град
  преди 2 дни a+ a- a

  Wizz Air обяви днес откриването на първата си база в Бургас и трета в страната. Базата ще бъде сезонна, като авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас между юни и септември 2021.

  Със създаването на тази нова база Wizz Air вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови и ще стартират през юни 2021. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани.

  Днешното официално откриване на третата база на Wizz Air в страната е още едно доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията към българския пазар.

  Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас също ще подпомогне икономическото развитие на България, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на черноморския град с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, а и ще доведе до откриването на нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея.

  Историята на Wizz Air в България стартира през 2005, когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила над 19 млн. пътници до и от България. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции.

  Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на седем от новите маршрути до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив и Турку с общо 250 000 места в продажба от Бургас през 2021. Другите маршрути от бургаската мрежа на Wizz Air, които ще бъдат изпълнявани това лято, включват Лондон Лутън, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав, Гданск, Люблин и Донкастър/Шефилд.

  По време на откриването на базата днес Жужа Пос, главен маркетинг директор на Wizz Air, каза: „Развълнувани сме днес да открием нашата трета база в България и първа в Бургас, като сме убедени, че който избере да пътува до българското Черноморие ще има едно наистина незабравимо лято. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост на българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа с 16 маршрута само от Бургас ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия.“

  Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, който също участва в събитието, коментира: „Откриването на база на Wizz Air е една голяма стъпка напред към разширяване на мрежата от летни маршрути на летище Бургас. Убедени сме, че голяма част от 16-те маршрута, предлагани сега от авиокомпанията, ще се радват на силен интерес и ще продължат да бъдат изпълнявани дори след края на летния сезон. Днешното събитие е доказателство и, че огромните усилия на нашите летища за осигуряване на безопасно и сигурно пътуване са успешни. В лицето на Wizz Air ниесме убедени, че имаме силен партньор за по-нататъшно развитие на туризма и бизнеса на българското Черноморието и за сближаването на света наново чрез пътувания!“

   НОВИТЕ 10 МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ БУРГАС

   

  МАРШРУТ

  ДНИ

  ЦЕНИ ОТ*

  НАЧАЛО

  БУРГАС  ДОРТМУНД

  Вторник, четвъртък, събота

  77.99 лв.

  10 юни 2021 г.

  БУРГАС  ТЕЛ АВИВ

  Вторник, четвъртък, събота

  97.99 лв.

  10 юни 2021 г.

  БУРГАС  КИЕВ

  Понеделник, сряда, петък

  58.99 лв.

  11 юни 2021 г.

  БУРГАС  ЛИВЪРПУЛ

  Понеделник, петък

  58.99 лв.

  11 юни 2021 г.

  БУРГАС  ПОЗНАН

  Понеделник, петък

  58.99 лв.

  11 юни 2021 г.

  БУРГАС  АЙНДХОВЕН

  Сряда, неделя

  48.99 лв.

  13 юни 2021 г.

  БУРГАСТУРКУ

  Сряда, неделя

  77.99 лв.

  13 юни 2021 г.

  БУРГАС – ГДАНСК

  Вторник, неделя

  58.99 лв.

  13 юни 2021 г.

  БУРГАС – ЛЮБЛИН

  Сряда, неделя

  38.99 лв.

  13 юни 2021 г.

  БУРГАС – ДОНКАСТЪР/ШЕФИЛД

  Сряда, неделя

  58.99 лв.

  13 юни 2021 г.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  В САЩ удължиха срока на годност на ваксината на Johnson & Johnson
  Ваксината, която в Европа се разпространява под марката Janssen, може да се съхранява в обикновен хладилник до 18 седмици
  преди 1 ден
  Нова доставка на ваксини у нас
  В понеделник пристигат над 186 хил. дози от ваксината на Pfizer
  преди 1 ден
  Великобритания с рекорден ръст на икономиката
  Ръстът през април е над 27% спрямо година по-рано
  преди 1 ден
  Откриха нов STEM център в Пазарджик
  Идеята е да се даде възможност за учене чрез правене
  преди 1 ден
  Китай прие закон, който да противодейства на чуждестранни санкции
  Чуждестранните компании се опасяват, че той може да свие инвестициите в страната
  преди 1 ден
  Г-7 ще дари 1 милиард ваксини на света
  Половината ще дойдат от САЩ и поне 100 млн. от Великобритания, съобщи премиерът Джонсън
  преди 1 ден
  СЗО: Европа трябва да засили процеса на имунизация
  Въпреки значителния прогрес в региона, вирусът все още се разпространява широко на Стария континент