четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1650 прочитания

    Bosch е увеличил екипа си в България с над 30% през 2020

    Звеното Бош Инженеринг Център София отчита ръст с над 50% на служителите си до над 380 души, като продължава да се разраства
    04 юни 2021, 15:36 a+ a- a

    „През 2020 Група Бош в България постигна положителен резултат въпреки ефекта от кризата с коронавируса“, заяви Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош и представител на Група Бош в България. „Бош преодоля пандемията в страната доста добре, благодарение на забележителната отдаденост на нашите служители, както и на тясното сътрудничество с партньорите ни“, коментира Болдижар.

    Към 31 декември 2020 броят на служителите на Бош в България, включително и в неконсолидираните компании, е 570 души, като увеличението е с 32% на годишна база. Това се дължи най-вече на стабилния ръст на екипа на Бош Инженеринг Център София.

    Бош България започна успешно 2021 и отчете добри резултати през първото тримесечие. “Въпреки предизвикателната пазарна среда, прогнозата ни за текущата бизнес година в България остава положителна. Вярвам, че ще успеем да преодолеем благополучно настоящата турбулентна ситуация, като насочим усилията си към развитие на потенциала на местния пазар и разширяване на присъствието на Бош във всички сфери на дейност", добави Болдижар.

    Бош Инженеринг Център София разширява дейността си
    Бош Инженеринг Център София, открит официално в края на 2019, работи в тясно сътрудничество с развойните центрове на компанията в Германия, САЩ, Унгария и Румъния. Екипът участва в разработването на над 45 иновативни проекта и технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност. Целта на Центъра е да разработва цялостни продукти и част от стъпките за постигането ѝ са създаване на отдели за хардуер и механичен дизайн, в допълнение към добре разработените системни и софтуерни области.

    През 2020 Бош Инженеринг Център София бе отличен от Министерство на икономиката със сертификат за инвеститор клас А за устойчиви инвестиции заради разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии за автомобилната индустрия. Бош Инженеринг Център София отбеляза бърз растеж през изминалата година, като само от май 2020 досега броят на служителите се увеличава с над 50% до над 380 души. Центърът продължава да се разраства и да наема нови специалисти.

    В началото на 2021 Бош обедини в глобален мащаб над 17 000 експерти в областта на хардуерното и софтуерното инженерство за разработка на компютри, сензори и управляващи блокове за всички автомобилни системи в нова дивизия за интердисциплинарни компютърни системи. Новосъздаденото звено избра за основен партньор именно Бош Инженеринг Център София, за да формира бъдещето на мобилността в целия свят.

    Освен това Инженеринг Център София е стратегически партньор на дивизията Bosch eBike Systems. Българските инженери са фокусирани върху разработката, интеграцията и тестването на софтуер за електрически велосипеди и разполагат с потенциала и амбицията в бъдеще да поемат хардуера и механиката.

    Bosch.IO засилва позицията си на лидер в AIoT решенията
    Bosch.IO е глобално подразделение на Група Бош за проекти от най-ново поколение в областта на Интернет на нещата и изкуствения интелект (AIoT). Със своето глобално присъствие в 5 страни и над 900 служители, близо 200 от които работят в българския офис, Bosch.IO вече е една от движещите сили за AIoT решения, покриващи целия спектър от AIoT технологии. Екипът в България си сътрудничи с близо 30 000 софтуерни разработчици и експерти по изкуствен интелект в цялата Група Бош. Служителите на Bosch.IO имат богат опит в различни сектори като търговия, енергетика, строителни технологии, селско стопанство, производство, потребителски стоки и мобилност.
    „С ускоряването на дигиталната трансформация на редица сектори нараства и нуждата от холистични решения, които свързват всеки един аспект от бизнеса - от планирането и производството, през логистиката и доставките, до продажбите и маркетинга, както и непрекъснатата поддръжка и грижа за клиента“, заяви Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch.IO ЕООД. „С нашите решения клиентите получават достъп до данни и диагностика в реално време, отдалечено управление на услугите, както и възможност за непрекъснато оптимизиране на производството и качеството на продуктите си“, добави Джукич.
    През първото полугодие на 2020 Bosch.IO разшири своя офис в София с над 800 кв. м, като предоставя вдъхновяваща работна среда и продължава да инвестира в развитието на служителите. Тази година компанията разширява и вече богатия си набор от компетенции и технологични познания чрез формирането на нови екипи в областта на UX и Front-End разработките.

    Компанията активно подкрепя кариерната ориентация на младите хора в България чрез различни инициативи и партнира на училища, университети, институции и организации. Няколко звена на Бош в страната се включиха в програмата за дуално обучение на средните училища за учебната 2020 – 2021 година и дадоха началото на стажантски програми с цел привличане на млади таланти.

    „Бош преодоля успешно първата година от коронавирус пандемията”, заяви д-р Фолкмар Денер, председател на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH. Компанията очаква поредната предизвикателна година, главно поради продължаващите рискове от пандемията. За да отвори нови възможности за бизнес на фона на дълбоките технологични и екологични промени, които се случват в момента, Бош комбинира интернет на нещата (IoT) с изкуствения интелект (AI) и се концентрира върху електромобилността. „Ние сме един от победителите в прехода към електромобилност и разширяваме значително нашия софтуерен бизнес, като го свързваме с изкуствения интелект“, каза Денер.
    Глобалните усилия за борба с измененията на климата стимулират електрификацията и екологичния водород. Електрификацията отваря пред Бош нови възможности в редица бизнес области, тъй като изисква решения не само за електрозадвижването на автомобилите, но и за електрическото отопление на сградите. Електромобилността се утвърждава като основен бизнес на Бош в задвижващите технологии. Компанията разработва както стационарни, така и мобилни решения за горивни клетки, които преобразуват водорода в електричество. От 2021 до 2024 Бош планира да инвестира 1 милиард евро в технологии с горивни клетки. Компанията напредва с планираните цели в борбата за опазване на климата. През пролетта на 2020 Бош достигна важен крайъгълен камък с климатично неутралния статус на своите над 400 локации по света, потвърдено и от независими тестове. Бош е първата световна индустриална компания, чиито локации вече не оставят въглероден отпечатък, включително и България. До 2030 Бош планира да намали емисиите от CO₂ с 15% в сравнение с нивото им от 2018 г. по цялата верига на стойността от доставчиците до клиентите или 67 милиона тона по-малко емисии от въглероден диоксид.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 5 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 10 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 10 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 11 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам