четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9550 прочитания

    Какво е да работиш в Delta Source?

    Какви възможности за кариера предлага софтуерната компания и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Александър Джонгаров, СЕО на Delta Source България
    03 юни 2021, 13:14 a+ a- a

    Александър Джонгаров е СЕО на Delta Source България. Той е отговорен за управлението на всички бизнес аспекти на компанията. Техническата му кариера започва със завършване на Професионалната гимназия по електротехника и електроника гр. Пловдив с профил „Микропроцесорна техника”. След това завършва с отличие Технически университет София - филиал Пловдив в специалност „Компютърни системи и технологии”. Към компанията се присъединява през 2012, още при самото ѝ основаване. Там се сертифицира към Оракъл в областта на Java. През годините минава през различни позиции от разработчик, през тийм лидер до сегашната му - на изпълнителен директор на компанията. Придобива голяма част от професионалния си опит като консултант в големи компании в Белгия като BPost, Cisco & Telenet. Принципът, по който изгражда кариерата си е - доброто управлението се постига чрез личния пример. Александър има различни спортни интереси - най-големите му постижения са участието в плувния маратон „Галата-Варна” и златен медал в републикански турнир по бойни изкуства. Освен това не пропуска зимен сезон в планината с любимия си сноуборд, а през лятото се занимава активно с пчеларство.

    Delta Source отваря свой офис в Пловдив през 2012. Основателите на компанията са двама белгийски предприемачи, които имат повече от 15 години опит в разработването на бизнес софтуер. По-късно, през 2015 година, компанията отваря втория си офис в Мехелен, Белгия. Той се обособява като център за развой на софтуер от най-високо качество на белгийския пазар. А екипът там работи в тясно сътрудничество с колегите си от България, като специализират в проектиране на архитектурата, анализите, техническия дизайн и продуктовото управление с agile - всичко до самия финал на разработването на софтуера. Така успява да достави на клиента висококачествен специализиран софтуерен продукт от А до Я.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Александър Джонгаров, СЕО на Delta Source България.

    Име: Delta Source
    Сфера на дейност: развой на софтуер
    В България е от: 2012
    Брой служители глобално: 30
    Брой служители в България: 21
    Офиси в България: гр.Пловдив, ул.Капитан Райчо 56
    Основни продукти/марки: Телевизионен, застрахователен и интеграционен софтуер
    Клиенти/Пазари: Benelux

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Фокусът на компанията е разработката на нестандартен и персонализиран софтуер за големи технологични компании. Използвайки богат набор от ИТ технологии и отлично обучен и сертифициран екип, тя успява да отговори на очакванията на своите клиенти. 

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Delta Source работи предимно на западноевропейските пазари - Белгия, Холандия и Люксембург. Част от нейните клиенти са големи корпорации като Cisco, Telenet, RethinkIT, Tricount, Belfius, CyberContract, Deutsche Bank и др.

    Къде по света има офиси компанията? Колко офиса има в България?
    На този етап Delta Source има офиси в Белгия и България. Централният офис се намира в Артселаар, а българският - в Пловдив. Пловдив бе избран поради добрата му инфраструктура, а и заради обособяването му като алтернативен център на ИТ индустрията в България. Не на последно място, градът може да се гордее с отличните технически кадри, които се обучават в пловдивските университети.

    Офисът в Пловдив е изрисуван с графити

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    В компанията работят над 30 специалисти, като фокусът ни е всеки един от тях да е добре обучен и сертифициран. Белгийският екип отговаря за ИТ архитектурите, като нашите архитекти са специализирани в най-новите корпоративни технологии и стандарти като SOA архитектура, ESB, Virtualization and Cloud solutions. Притежаваме сертификати (като TOGAF 9.1 и Archimate 2.1, Oracle Certification) за тези умения. Българският екип отговаря за имплементирането. 

    Екипът на Delta Source представя фирмата на най-голямата Java конференция в България

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Ние търсим хора както с експертиза в т.нар. backend технологии, така и с frontend. В зависимост от необходимостта на проектите наемаме хора с различен опит както експерти, така и хора, които тепърва поемат по пътя на кариерното си развитие. Предимството в компанията е, че даваме възможност на хората да опитват различни технологии, за да открият тези, които най-добре им резонират. 

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Да, ние в Delta Source вярваме, че опитът се придобива, но по-важно е желанието на хората да се учат. В последните четири години провеждаме лятна стажантска програма, където даваме шанс на хора с малък или никакъв професионален опит да започнат своята кариера. Успешно завършилите стажа имат възможност да продължат кариерното си развитие във фирмата. Много от сегашните тийм лидери са започнали своя път именно чрез такива програми. Ние подкрепяме и вярваме в младите хора, които имат хъса да успяват.

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Технологиите, които използваме, са такива, които отговарят и пасват най-добре на нуждите на клиента за съответния проект. Но винаги се стремим да използваме най-новите и доказани софтуери, за да създаваме висококачествен код. Някои от технологиите, които използваме са Java, Scala, Spring Framework, Apache Camel, Apache Kafka, Node.JS, TypeScript, Angular, GraphQL.

    Българският и белгийският екипи заедно след края на работния ден в Мехелен, Белгия

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Въвеждането в компанията става посредством обучение, което се извършва от ментор или група от ментори. Всеки нов служител бива обучаван в специфичните технологии на съответния проект, като му се дават задачи, при които може да упражни и покаже своите знания. Той се присъединява ефективно тогава, когато покаже достатъчни познания, качество на кода и прилагане на добрите практики в програмирането. 

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Delta Source предлага различни обучения - старшите разработчици и архитекти правят ежеседмични обучения на по-начинаещите си колеги. По този начин ефективно се предават натрупаните знания и опит. Освен това всеки един служител се обучава и сертифицира към технологията, по която работи. За хората с Java това са сертификатите на Oracle. Като млада и развиваща се компания Delta Source предлага възможност за израстване.

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    С настъпване на пандемията животът на всички ни се промени. Така и придобивките, които смятахме за важни, се промениха. За нас от Delta Source е топ приоритет да се грижим за здравето, като осигуряваме материални придобивки позволяващи на служителите да работят нормално както от офиса, така и отдалечено. Фирмата също така се грижи за служителите си чрез най-висок клас здравно застраховане, карти за спорт и фирмени спортни събития, с които да стимулираме физическата активност. 

    Delta Source винаги се стреми да провежда интересни и полезни активности за своите служители

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    В Delta Source приемаме хората за равни без значение от пол, раса или вероизповедание. Даваме им свободата да бъдат и изразяват себе си и да се оценяват за база работата, която полагат като специалисти. Компанията се грижи за всеки един свой служител като му помага да открие и използва силните си страни и да подобри останалите като осигурява достъп до голям брой книги и курсове.  

     
    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк