вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2980 прочитания

    AtScale удвои екипа си в България за шест месеца

    Офисът у нас вече е най-големият за AtScale
    07 октомври 2020, 09:10 a+ a- a

    През месеците на пандемията екипът на технологичната компания AtScale в България е нараснал двойно и той вече е най-многобройният за компанията в целия свят. От началото на март броят на служителите се е удвоил, а плановете на мениджмънта са екипът у нас да бъде увеличен с още 50%, обявиха от AtScale. 

    Специализираната в сферата на големите данни компания има офиси в Сан Матео, Бостън и София. „Кризата с COVID 19 оказа негативно влияние върху повечето от бизнесите. Ние обаче успяхме не просто да ги преодолеем, но и да пораснем два пъти. Кризата още веднъж доказа, че който владее данните, владее света. Благодарение на нашия OLAP модел за анализ на епидемиологичните данни за COVID-19 за доставчиците на здравни услуги и за всички, които са обединили усилия в битката със заразата. Ние предоставихме софтуера безвъзмездно с цел да дадем мощно оръжие на учените и специалистите по целия свят в тяхната борба със заразата, като им помогнем да вземат по-добри решения въз основа на наличните данни за вируса“, коментира Момчил Михайлов. ​Именно той е българската следа в компанията, както и основната причина за създаването на офис у нас през 2018. В началото колегите му били скептично настроени. Само 18 месеца по-късно обаче българският офис е сред движещите сили за компанията. 

    ​Доказателство за приноса на отбора в София е създаването на продукт без аналог в света, представляващ актуализация на водещата платформа на американската софтуерна компания. Изграждането, архитектурата, автоматичното и ръчното тестване на AtScale 2020.1 са извършени изцяло в България.

    ​Специалистите, които работят у нас, стоят и в основата на последния ъпдейт на инструмента Data Insights Marketplace. Той позволява на компании от всички сектори още по-бързо и лесно да анализират данни и да взимат ключови решения за развитието на бизнеса си. 

    Според Михайлов това, което привлича родните дивелъпъри към AtScale е възможността постоянно да развиват интелектуалните си качества. Работата с най-иновативните инструменти в световен мащаб позволява на служителите постоянно да предизвикват себе си и да се усъвършенстват. ​

    Създадената през 2012 AtScale дава възможност на клиентите си да виртуализират аналитични данни, независимо къде се съхраняват – складове с данни, езера с данни или нововъзникващи облачни платформи. Така е възможен единен изглед на информацията към B.I., A.I. и приложения за машинно обучение. Клиенти на платформата на AtScale са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 3 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 4 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 5 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 5 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 5 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес