четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4022 прочитания

    Българската компания Pontica Solutions взе 3 награди от International Business Awards

    2 години след спечелването на „Стартъп на годината“, компанията получи сребро в категория „Екип на годината“ и бронз в „Компания на годината“
    25 септември 2019, 15:09 a+ a- a

    Българската BPO и ITO компания Pontica Solutions получи три награди в тазгодишното 16-то издание на международния конкурс International Business Awards®, съобщиха оттам.

    Само 2 години след спечелването на „Стартъп на годината“, компанията беше отличена със сребро в категория „Екип на годината“ и бронз в „Компания на годината“. Pontica беше обявена и за международен фаворит на публиката в категорията „Бизнес услуги“ чрез вот от цял свят. Това я прави единствената българска компания, получила 3 награди в това издание. 

    The International Business Awards са едни от най-престижните международни бизнес награди. В състава на журито бяха над 250 лидери и предприемачи от цял свят, които в продължение на три месеца прегледаха рекордните за изданието 4000 кандидатури от 74 държави. 

    Увеличаване на портфолиото от клиенти, довело до наемането на второ офис пространство с капацитет от 150 души, увеличаването на хората в компанията над 10 пъти и измерването на 92% ангажираност сред тях са сред основните постижения, оценени от журито. Ето и час от коментарите:

    „Основателите на Pontica доказват, че са завършен екип и притежават правилните качества, за да постигнат успех заедно!”

    „Забележителен растеж за такъв пренаситен BPO пазар – правилният подход може да свърши чудеса!“

    „Това е една вдъхновяваща история за бизнес успех! Продължавайте в същия дух!“  

    Българската компания събра най-много гласове и в онлайн гласуване на публиката и спечели People’s Choice Stevie Award for Favorite Companies в категорията „Бизнес услуги”, съревновавайки се с над 30 организации от 4 континента и пазари като Австралия, Виетнам, САЩ и Канада.

    „Мисията ни от ден 1 беше да създадем компания, която поставя в основата си хората. За нас е огромна гордост, че две години след спечелването на „Стартъп на годината”, сме оценени от международни професионалисти, не само с 2 бизнес награди, но и с трета, която затвърждава ценностите ни – наградата на публиката”, коменитра Иван Георгиев, съосновател на Pontica Solutions. 

    По-рано тази година, Pontica беше включена и в Оnes to watch list на European Business Awards - списък за най-бързоразвиващите се компании в страната и Европа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 54 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки