сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3350 прочитания

  The Times и The Sun създават софтуерни екипи в България в партньорство с Questers

  Новите екипи в България ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите
  02 ноември 2018, 13:21 a+ a- a

  Британското подразделение на медийния гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с Questers за изграждане на софтуерни екипи в България. Това съобщиха от Questers.

  Новите екипи в България ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите. Те ще работят с последно поколение технологии като React Native, React Native Web и GraphQL. Целта на сътрудничеството с Questers е бързото създаване и разрастване на напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията. 

  „Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии“, сподели Пол Уилсън, програмен и портфолио директор на News UK.

   “Questers  се доказа като водещия акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона, създавайки вълнуващи нови възможности за софтуерни инженери. Присъствието на България на световната IT карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема”, коментира Александър Дрангажов, изпълнителен директор на компанията.

  “Разширяването на News UK към България в партньорство с Questers, демонстрира важността на страната за дигиталните иновации на Обединеното кралство и продължава да засилва двустранните връзки”, коментира  Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

  News UK води началото си от преди повече от 200 години с появата на The Times – едно от световните емблематични издания. През дългогодишната си история вестникът е предводител на редица иновации в сектора.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Какво да очакваме за банките и икономиката на България през 2024?
  Очакват се редица предизвикателства на различни фронтове, но и възможности за развитие на финансовия сектор, коментира Петър Чобанов, подуправител на БНБ
  преди 14 часа
  преди 14 часа
  преди 15 часа
  Какво е бъдещето на хибридната работа?
  Наред с многобройните предимства дистанционната работа има и редица недостатъци, отчита доклад на Colliers
  преди 16 часа
  Siemens и българската Nasekomo обявиха стратегическо партньорство по време на COP 28
  Двете компании ще си сътрудничат в дигитализацията на биопреобразуването чрез насекоми – новозараждаща се индустрия с потенциал за устойчиво развитие
  преди 16 часа
  АИКБ: Близо 80% от българската икономика вече е на светло
  Делът на сивата икономика у нас остава относително висок на фона на средните нива в ЕС