четвъртък, 01 декември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2950 прочитания

  The Times и The Sun създават софтуерни екипи в България в партньорство с Questers

  Новите екипи в България ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите
  02 ноември 2018, 13:21 a+ a- a

  Британското подразделение на медийния гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с Questers за изграждане на софтуерни екипи в България. Това съобщиха от Questers.

  Новите екипи в България ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите. Те ще работят с последно поколение технологии като React Native, React Native Web и GraphQL. Целта на сътрудничеството с Questers е бързото създаване и разрастване на напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията. 

  „Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии“, сподели Пол Уилсън, програмен и портфолио директор на News UK.

   “Questers  се доказа като водещия акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона, създавайки вълнуващи нови възможности за софтуерни инженери. Присъствието на България на световната IT карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема”, коментира Александър Дрангажов, изпълнителен директор на компанията.

  “Разширяването на News UK към България в партньорство с Questers, демонстрира важността на страната за дигиталните иновации на Обединеното кралство и продължава да засилва двустранните връзки”, коментира  Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

  News UK води началото си от преди повече от 200 години с появата на The Times – едно от световните емблематични издания. През дългогодишната си история вестникът е предводител на редица иновации в сектора.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  AmonRa Energy набра над 3 млн. лв. от борсата
  Това е 3-то успешно IPO на beam пазара за тази година
  преди 16 часа
  Бизнесът инвестира повече от държавата в научни изследвания
  Държавното финансиране е едва около 0,25% от БВП
  преди 17 часа
  преди 18 часа
  Български екип напът да набере 2,9 млн. за смесена реалност
  QuarkXR с одобрение от румънската инвестиционна платформа SeedBlink
  преди 20 часа
  Строителството на метрото през "Слатина" ще започне в началото на 2023
  Със завършване и на 6-те километра през „Слатина“ метрото ще има дял от 50% от градския транспорт в столицата, подчерта Фандъкова
  преди 21 часа
  ЕК одобри Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия
  Инвестират над 38 млн. евро за развитие на Северозападна и Западна България и граничните райони на Сърбия