сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    15355 прочитания

    Четири компании инвестират близо 18 милиона лева у нас

    Те ще разкрият повече от 640 работни места в Кърджали, Победа, Бургас и София
    29 декември 2016, 14:50 a+ a- a

    Зам.-министърът на икономиката връчи три сертификата за инвестиция клас „А“ на „Теклас-България“ ЕАД, на „Тубис България“ ЕООД и на „СофтСърв България“ ЕООД, както и един сертификат за инвестиция клас „Б“ на „Селино” ЕООД. Това съобщиха от Министерството на икономиката.

    Проектът на „Теклас-България“ ЕАД е за „Изграждане на Център за Развойна и Изследователска Дейност и Завод № 4 за увеличаване на производствения капацитет за производство на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост.” Проектът ще се реализира в гр. Кърджали, като до момента компанията е изградила три завода, оборудвани с модерни машини и производствени линии, и складови бази. Размерът на инвестицията възлиза на 13 470 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити над 450 нови работни места. До момента компанията осигурява работа на 1900 работници и е един от най-големите доставчици на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост на европейския и световен пазар за компании като „Дженерал Моторс Груп“, „Фолксваген Груп“ и „Даймлер Мерцедес“.

    Вторият проект, който получи сертификат клас „А“ е на „Тубис България“ ЕООД, част от „TUBIS AG“ - Германия за проекта „Завод за производство на масло от полимери чрез студена каталитична конверсия и център за научно-развойна дейност“. Проектът ще се реализира в с. Победа, община Долна Митрополия, а размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 6 825 000 лева.

    Третият проект, на който бе връчен сертификат за инвестиция клас „А“ е на „СофтСърв България“ ЕООД, доставчик на услуги в областта на информационните технологии и в представянето на комплексни анализи в областта на информатизацията по внедряване и пускане на пазара на софтуер. Основният фокус ще бъде комплексен анализ при разработката на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията, възлиза на 1 281 000 лева, като в резултат от него ще бъдат открити 180 нови работни места.

    Проектът, който получи сертификат клас „Б“ е на „Селино” ЕООД за инвестиционния проект „Офис площи, предоставящи комбинирани спомагателни и административни офис дейности на наемателите в бизнес център „Бургас Бизнес Пойнт”. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията възлиза на 2 350 000 лв., като в процеса на реализирането на проекта ще бъдат открити 10 нови работни места.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 3 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 5 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 20 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 22 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 22 часа