понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8327 прочитания

  Atos купува Unify от Gores и Siemens

  Сделката ще бъде финализирана през първото тримесечие на 2016
  05 ноември 2015, 10:27 a+ a- a

  Международната компания за дигитални технологии Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиване на третия по големина лидер в света за комуникационен софтуер и услуги - Unify. 

  В резултат на тази сделка Atos ще предлага интегрирани комуникации, които ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на компанията.

  Сделката предстои да бъде финализирана след одобрение на регулаторните и антитръстови органи през първото тримесечие на 2016 г.

  Atos SE (Societas Europea) е специализирана в областите на системна интеграция, консултантски услуги, управлявани услуги и аутсорсинг на бизнес процеси (BPO), „облачни“ услуги, Big Data и решения за сигурност. Компанията работи с клиенти във финансов сектор, отбрана, здравеопазване, промишленост, търговия на дребно, телекомуникации, транспорт, медии, комунални услуги и публична администрация. Atos SE (Societas Europea) има годишни приходи за 2014 от € 11 милиарда и 93 000 служители в 72 страни

  „Придобиването на Unify ще обогати нашите решения за дигиталната трансформация на клиентите ни. Тяхно основно изискване е надежден партньор, който предоставя цялостни решения и услуги за бизнеса. Портфолиото на Unify и клиентската им база са идеалното допълнение към съществуващите дигитални технологии на Atos.”, коментира Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos.

  Unify е основана през 2008 под името Siemens Enterprise Communication с централа в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между The Gores Group (51%) и Siemens (49%). Дейността на компанията е главно в Европа, Северна и Южна Америка. Unify предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите, чрез специализирани решения за различните индустрии. Компанията има приходи от €1.2 милиарда и има 5 600 специалисти в повече от 60 страни по света. В София компанията има екип от около 180 специалисти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 минути
  преди 28 минути
  НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски
  Преводите по новите сметки ще се извършват от 2-ри октомври, старите ще бъдат закрити
  преди 33 минути
  „Зора“ откри нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище
  Инвестицията е за 30 млн. лв., открити са над 30 нови работни места
  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата