вторник, 05 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8486 прочитания

  Atos купува Unify от Gores и Siemens

  Сделката ще бъде финализирана през първото тримесечие на 2016
  05 ноември 2015, 10:27 a+ a- a

  Международната компания за дигитални технологии Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиване на третия по големина лидер в света за комуникационен софтуер и услуги - Unify. 

  В резултат на тази сделка Atos ще предлага интегрирани комуникации, които ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на компанията.

  Сделката предстои да бъде финализирана след одобрение на регулаторните и антитръстови органи през първото тримесечие на 2016 г.

  Atos SE (Societas Europea) е специализирана в областите на системна интеграция, консултантски услуги, управлявани услуги и аутсорсинг на бизнес процеси (BPO), „облачни“ услуги, Big Data и решения за сигурност. Компанията работи с клиенти във финансов сектор, отбрана, здравеопазване, промишленост, търговия на дребно, телекомуникации, транспорт, медии, комунални услуги и публична администрация. Atos SE (Societas Europea) има годишни приходи за 2014 от € 11 милиарда и 93 000 служители в 72 страни

  „Придобиването на Unify ще обогати нашите решения за дигиталната трансформация на клиентите ни. Тяхно основно изискване е надежден партньор, който предоставя цялостни решения и услуги за бизнеса. Портфолиото на Unify и клиентската им база са идеалното допълнение към съществуващите дигитални технологии на Atos.”, коментира Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos.

  Unify е основана през 2008 под името Siemens Enterprise Communication с централа в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между The Gores Group (51%) и Siemens (49%). Дейността на компанията е главно в Европа, Северна и Южна Америка. Unify предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите, чрез специализирани решения за различните индустрии. Компанията има приходи от €1.2 милиарда и има 5 600 специалисти в повече от 60 страни по света. В София компанията има екип от около 180 специалисти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 минути
  Спадът в германския производствен сектор се задълбочава
  През февруари PMI в сектора отчита спад за първи път от 6 месеца
  преди 2 часа
  Бюджетът на плюс от 1 млрд. лева през февруари
  Принос за излишъка имат най-вече данъчните приходи
  преди 2 часа
  INSAIT стартира BgGPT
  Технологията вече се внедрява от бизнеса
  преди 2 часа
  Желязков пред Алиев: България може да увеличи възможностите за транзитни доставки на газ
  Азербайджан е ключов партньор за енергийната диверсификация на България, заяви председателят на Народното събрание
  преди 3 часа
  35 български туристически фирми и 9 общини ще представят България на ITB в Берлин
  Страната ни се връща в зала 3.2 на най-голямото туристическо изложение в света
  преди 4 часа
  Производствената активност в Китай се свива
  Показателят намалява пети пореден месец