петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10256 прочитания

  Uber вече е в България

  Технологичната компания, срещу която през лятото на протест се вдигнаха таксиметрови шофьори в много европейски столици, ще изгражда и инженерен център в София
  09 декември 2014, 09:24 a+ a- a

  "Ще изградим и инженерен център в София", отбеляза Патрик Щуденер, отговарящ за навлизането на Uber на нови пазари

  От днес американската технологична компания Uber вече официално е на българския пазар. Чрез мобилно приложение тя среща тези, които търсят превоз, с шофьори, които могат да им го предложат. У нас засега ще се предлага само нискотарифната UberX услуга. 

  С нея шофьорите, използващи платформата, могат да оползотворяват по-ефективно своите коли и могат да покрият своите разходи по автомобила, като в същото време допринасят за по-добрата градска мобилност в София.

  Приложението използва GPS, за да засече местоположението ви. Пишете къде искате да отидете и получавате информация, кога шофьорът ще е при вас.

  Можете да получите име, снимка и регистрация на автомобила на водача. Имате достъп до GPS карта на живо, която бихте могли да споделите със своите приятели и близки, които да следят придвижването ви, за да се гарантира, че ще пристигнете безопасно до желаната дестинация. След края на пътуването можете да оцените шофьора, както и да оставите препоръки. Плащането също става чрез мобилното приложение.

  Всички шофьори с профили в UberX имат свидетелство за управление на МПС и са предварително проверени от Uber преди да бъдат допуснати в платформата. Те трябва да имат навършени минимум 21 години и да имат застраховка на личния автомобил, чисто криминално минало и да са собственици на лични превозни средства.

  Цените за София са: 70 стотинки първоначална такса, 40 ст. на изминат километър и 20 ст. за минута престой. Минималната цена за превоз е 3 лв. Толкова е и таксата за отказ на вече поръчана кола.

  Успехът на Uber срещна съпротивата на таксиметровите превозвачи в Европа и САЩ. През юни протести на таксиметрови шофьори предизвикаха транспортен хаос в много европейски столици.

  В момента Uber предлага услугите си в повече от 250 градове в над 50 държави.

  Uber ще изгради и инженерен център в София, който ще е един от най-големите в Европа, заяви в интервю за Economy.bg Патрик Щуденер, който отговаря за навлизането на Uber на нови пазари. В центъра ще работят около 50 инженери.

  Още за плановете на Uber за българския пазар вижте в интервюто с Патрик Щуденер в Economy.bg тук

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 3 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 19 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 19 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 21 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ
  преди 22 часа
  Над 15% са празните офиси в София
  Относително активиране на наемния пазар през пролетните месеци, отчита консултантската компания Cushman&Wakefield Forton