четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7724 прочитания

  България е 14-та в света по атрактивност за аутсорсинг на бизнес процеси

  В Европа страната ни заема трето място, сочи проучване на консултантската компания Cushman&Wakefield
  23 октомври 2014, 11:13 a+ a- a

  България заема 14-то място в света като предпочитана локация за аутсорсинг на бизнес процеси. Това сочи проучването BPO Location Index на международната консултанска компания Cushman&Wakefield.

  Проучването обхваща 33 страни от цял свят, които според компанията са привлекли най-много преки чуждестранни инвестиции в сектора през последните пет години до третото тримесечие на 2013. Отчита се и броят на създадените работни места в аутсорсинг индустрията.

  Подреждането на страните е според условията за бизнес, рисковете и разходите. На първо място в света е северната ни съседка Румъния. Преди България в Европа е още Чехия (13-та позиция).

  България се представя най-слабо по отношение на рисковете за бизнес (26-то място). По отношение на разходите страната ни заема 18-та позиция.

  „Аутсорсингът на бизнес процеси и тенденцията за изнасяне на производства на близки пазари ще донесе ползи за Централна и Източна Европа (ЦИЕ)”, коментира Питър Виктор, старши управляващ директор на Cushman & Wakefield за Европа, Близкия Изток и Африка и ръководител на звеното за международни корпоративни клиенти.

  „Пазарите в ЦИЕ ще наблюдават ръст в търсенето на бизнес имоти, но все още има относително големи обеми, които трябва да бъдат усвоени”, добави той.

  България е в благоприятна позиция да улови част от търсенето на нови местоположения за изнесени центрове за услуги или производства, считат от консултантската компания.

  Делът на ИТ и аутсорсинг секторите в усвоените (наети и придобити от крайните им ползватели) офис площи в София нараства от 40% през 2012 на 52% през първите девет месеца на 2014, показва последното проучване на Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 12 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 13 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции