петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7672 прочитания

    „Тейлър Корпорейшън” придоби „Ментормейт”

    Не се предвижда ребрандиране, целта за 2015 е в офисите в България да бъдат привлечени минимум 100 човека, коментираха от компанията пред Economy.bg
    19 септември 2014, 13:52 a+ a- a

    Американската компания за разработка на специализиран софтуер „Ментормейт”, която има офиси и в София, Велико Търново, Пловдив и Варна, обяви, че е придобита от „Тейлър Корпорейшън”. Придобиването е част от дългосрочен план за развитие и усвояване на мобилните технологии в корпорацията от Манкато, Минесота.

    На този етап не се предвижда ребрандиране нито в България, нито в САЩ, коментираха от компанията пред Economy.bg. Мениджмънтът в САЩ и България остава същият. Промяната ще е в многото нови клиенти и проекти, които ще доведат до по-бърз растеж и стабилност на компанията.

    „Придобиването от „Тейлър” носи на „Ментормейт” голяма доза стабилност и същевремнно е страхотна възможност за растеж и развитие на офисите в България, където в момента работят над 200 човека. Целта, която си поставяме за 2015 година, е да привлечем минимум 100 човека и да превърнем „Ментормейт” в един от лидерите на пазара за софтуерни разработки”, казва  Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България.

    „Тейлър” е американска компания от Манкато, Минесота, основана през 1975, с приходи от 1.6 млрд щ.д. за 2013. В момента се състои от над 80 фирми с разнообразни дейности: от предлагане на маркетинг решения до отбор в националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) „Минесота Тимбърулфс”. „Тейлър” е една от най-големите частни компании в САЩ, чиито клиенти са 275 от Fortune 500 компании.


     „Като лидер в сферата за разработка и дизайн на мобилни и уеб решения, „Ментормейт” ще ни помогне да трансформираме технологично компаниите в групата. Освен това ще можем да предложим на нашите клиенти софтуерни услуги от най-висок клас, които да подпомогнат комуникирането на  посланията им и да подобрят разпознаваемостта на техните брандове”, коменитраха сделката от „Тейлър Корпорейшън”. 



    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк