събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2236 прочитания

  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание

  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  20 юни 2024, 15:04 a+ a- a

  Снимки: НС

  Със 131 гласа „за“, 66 „против“ и 39 „въздържал се“ парламентът избра народния представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание.

  Кандидатурата на Рая Назарян беше представена в пленарна зала от народния представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, която посочи, че Рая Назарян е завършила Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, а по-късно в София се дипломира със специалност „магистър по право“. Тя притежава 14 години юридически стаж, 12 от които като адвокат към Софийска адвокатска колегия, подчерта Теменужка Петкова.

  Рая Назарян е избирана за народен представител в 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание от София, припомни Теменужка Петкова. Тя посочи, че в 48-ото Народно събрание Рая Назарян е заместник-председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, както и член на Комисията по правни въпроси, а в 49-ото Народно събрание и председател на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. 

  В изказването си непосредствено след избирането ѝ за председател на 50-ото Народно събрание Рая Назарян заяви, че с днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Рая Назарян отбеляза, че Народното събрание, независимо от степента на обществено доверие, е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова и наша обща отговорност, на всеки един народен представител, е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост, заяви Рая Назарян.

  Независимо от политическите си различия всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват на общоприетите разбирания за авторитет и достойнство, подчерта председателят на парламента. Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия именно в тази посока и ще се придържа към тези принципи, допълни тя.

  Рая Назарян посочи, че депутатите могат да разчитат от нейна страна на диалогичност, на справедливост, на равнопоставеност и на безусловно спазване на Конституцията, законите и на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. 

  За заместник-председател на парламента от ГЕРБ-СДС беше избрана Росица Кирова, от ДПС - Йордан Цонев, от „Продължаваме промяната-Демократична България“ - Атанас Атанасов, от „Възраждане“ - Цончо Ганев, от „БСП за България“ – Драгомир Стойнев, от „Има такъв народ“ – Андрей Чорбанов, от „Величие“ – Виктория Василева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект