сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7315 прочитания

  Мненията на служителите за „Аксес Файнанс“ АД

  Запознайте се с професионалисти на различни позиции и с различен опит и вижте какво мислят за компанията като работодател
  20 юни 2024, 13:33 a+ a- a


  Отляво надясно: Жеко Стайков – Директор дирекция „Оперативна дейност и клиентско обслужване", Паулина Иванова - Ръководител отдел „Софтуерни бизнес решения" и Ваня Александрова - Мениджър маркетингови технологии в „Аксес Файнанс“ АД.

  В новата рубрика на Economy.bg „Мненията на служителите“ професионалисти във водещи компании от различни сектори в България споделят личните си впечатления за работната атмосфера, колегите, мениджмънта, условията на работа... Какво е да си част от екипа на „Аксес Файнанс“ АД, разказват Паулина Иванова - Ръководител отдел Софтуерни бизнес решения", Жеко Стайков – Директор дирекция Оперативна дейност и клиентско обслужване" и Ваня Александрова - Мениджър маркетингови технологии.

  Обща информация за компанията

  Име: „Аксес Файнанс“ АД
  Сектор: Финанси и кредитиране
  Създадена/в България е от: 2013
  Брой служители глобално: 350
  Офис в България: София
  Основна дейност на компанията: „Аксес Файнанс" предлага на българския пазар различни кредитни продукти, най-популярният сред които е кредитна карта Бяла Карта. В международен план компанията оперира на още 2 европейски пазара, като предстои старт на дейността в САЩ и Мексико.

  Откога сте в компанията и защо избрахте да се присъедините към нея?
  Паулина Иванова: През март месец тази година станаха 10 години. В началото мислех, че е временна работа, но постепенно намерих тук път за развитие, както и много приятели.

  Жеко Стайков: Работя в компанията от самото начало – от 11 години. Присъединих се, защото търсих място, където мога да допринеса с опита си и да се развивам професионално.

  Ваня Александрова:Вече 9 години съм част от „Аксес Файнанс“ АД. Компанията ми беше препоръчана от приятел, с когото и до ден днешен работим заедно. Започнах, защото исках да изпитам себе си и да видя докъде може да стигне развитието ми в професионален план. С времето открих, че това е нещото, което ме зарежда и ми носи вътрешно удовлетворение. Колегите и културата на компанията ме вдъхновиха и ме мотивираха да продължа напред, а разнообразието от проекти ми помогна да усъвършенствам уменията си. 

  Паулина Иванова, Ръководител отдел „Софтуерни бизнес решения". Снимка: „Аксес Файнанс“ АД

  Какви бяха първите Ви впечатления?
  Паулина Иванова: Бях впечатлена от процесите и как един малък (тогава) екип може да се справя с почти всички дейности. В първите няколко месеца след постъпването ми имаше сериозна реорганизация на процесите и в общи линии усещах, че участвам в нещо много важно.

  Жеко Стайков: Първите ми впечатления бяха свързани с приятелското отношение в екипа и амбициите да се създаде нещо значимо.

  Ваня Александрова: Сплотен и малък екип с невероятни идеи и желание за развитие. Единомислие и грижа за хората. Стремеж към развитие и иновации. Хора, с които можеш да споделиш не само неща, свързани с работата, но и лични виждания и проблеми, и те винаги ще са ти опора. Екип, който, освен че работи усилено, и се забавлява заедно.

  Какво Ви изненада?
  Паулина Иванова: Изненадаха ме атмосферата и начинът, по който се приемаха новите хора – с доверие в потенциала и приятелско отношение. До този момент не бях свикнала на подобно „посрещане“.

  Жеко Стайков: Изненада ме, че макар в компанията да имаше само няколко души, всички бяхме с големи амбиции за успех. И не само това – усещането, че си на правилното място и с правилните хора. Атмосферата в компанията винаги е била приятелска, подкрепяща и мотивираща.

  Ваня Александрова: Най-много ме изненадаха широко отворените врати и човешките отношения. В компанията можеш да си кажеш всичко открито и винаги ще бъдеш разбран. Някак идеята, че трябва да дадеш нещо ново, по-добро и полезно е издигната на пиедестал. Тук хората са най-голямото богатство.

  Жеко Стайков, Директор дирекция „Оперативна дейност и клиентско обслужване". Снимка: „Аксес Файнанс“ АД

  Как бихте описали работната среда, атмосферата в компанията?
  Паулина Иванова: Средата и отношенията между колегите са непринудени. В критични ситуации успяваме да поддържаме добра комуникация, да сме точни и да вземаме бързи и информирани решения. Добрата комуникация е ключът за този процес.

  Жеко Стайков: Работната среда е подкрепяща и стимулираща. Колегите работят добре заедно, а комуникацията е ключова за нашия успех. Каквито и предизвикателства да имаме, ги преодоляваме със лекота.

  Ваня Александрова: Една-единствена дума ми идва наум и тя е приятелство. Дори и с толкова много хора, борещи се за една и съща кауза, приятелската атмосфера се е запазила и всички гледаме в една посока, подкрепяйки се и развивайки се.

  Какво бихте казали за колегите и мениджмънта в компанията?
  Паулина Иванова: Вече 10 години имам възможност да работя с едни от най-добрите професионалисти. Мениджмънтът подкрепя и стимулира иновативното мислене.

  Жеко Стайков: За колегите си мога да споделя много... Всеки има своя уникален принос и това прави работата ни толкова разнообразна и интересна. Мениджмънтът е отворен и подкрепящ, насърчава нови идеи и винаги е готов да изслуша нашите предложения. Чувствам, че в „Аксес Файнанс“ моят глас има значение и това ме мотивира да давам най-доброто от себе си.

  Ваня Александрова: Радвам се, че съм част от екип, с който градим бъдещето с мисъл за хората. Креативен екип, даващ 110 % от себе си, за да постигне целите си. Професионалисти, които дори и в трудни ситуации остават истински хора, на които можеш да разчиташ във всяко отношение. Както споделих и в предходен въпрос, тук вратите на мениджмънта винаги са широко отворени, а хората са сигурни, че техните идеи или препоръки ще бъдат чути и обсъдени.  

  Ваня Александрова, Мениджър маркетингови технологии. Снимка: „Аксес Файнанс“ АД

  Ако трябва да кажете три положителни неща, какви биха били те?
  Паулина Иванова: 1) На първо място бих поставила грижата за клиента – тя винаги е била в основата на мисленето в Аксес Файнанс. 2) На второ място – добрата работна атмосфера. 3) Доверието между колеги по отношение на отговорността, която поема всеки един в дейността си, е изключително важно, за да работим като добре смазана машина.

  Жеко Стайков: 1. Екипът – работя с невероятно мотивирани и отдадени колеги. Както и по-горе споделих, средата е приятелска и това създава силно чувство за общност и подкрепа. 2. Обслужването – горд съм с високите стандарти на обслужване, които поддържаме. Екипът ми винаги е готов да отговори на нуждите на клиентите и да им предложи най-добрите решения, което се отразява в тяхната удовлетвореност и доверие към нас 3. Иновациите – компанията не спира да работи в посока за внедряване на нови технологии и подходи.

  Ваня Александрова:1. Иновативност - Компания, която се стреми да е модерна и в крак с най-новите тенденции. Преди седмици на пазара бе пуснат ъпдейт на продукта Бяла Карта, който дава достъп до финансови средства до няколко минути изцяло дигитално. 2. Атмосфера - Често се шегувам, че отивам в офиса, за да си „почина“. Причината е, че тази работна среда и шегите в офиса, ме карат да се чувствам значима и част от нещо голямо. 3. Проектите - Множеството проекти, всеки уникален и интересен сам по себе си, правят работата ми удоволствие.

  А какво според Вас може да се подобри?
  Жеко Стайков: Винаги има какво да подобрим и трябва да се стараем да се адаптираме бързо спрямо потребителските очаквания, особено в технологичното време, в което живеем.

  Ваня Александрова: Не бих променила нищо (освен зелената зона до офиса).

  Бихте ли споделили с нас какво разказвате на семейството и приятелите си за Вашата работа. Как им описвате какво правите?
  Паулина Иванова: Не описвам много подробно работата си, тъй като се старая да не ги занимавам със служебни въпроси. Все пак, когато говоря за работата, говоря по-често за хората, отколкото за самата дейност, която извършвам. Разбира се, запознати са с компанията и продукта, който предлага.

  Жеко Стайков: Когато говоря за работата си, обикновено споделям за екипа и атмосферата в компанията. Моите приятели и семейство знаят, че съм част от оперативен екип, който обслужва хиляди клиенти, осигурявайки им надеждни финансови решения. Щастлив съм, че немалко колеги са ми приятели.

  Ваня Александрова: Споделям с гордост на близки и приятели къде работя. Гордея се с това, че компанията ни работи за и в полза на хората. Много от приятелите ми са и мои колеги. 

  Как оценявате условията за работа и бихте ли препоръчали компанията като място за работа?
  Паулина Иванова: Да, бих я препоръчала. Не съм имала база за сравнение от години, но от колеги чувам, че тук се чувстват много добре – значи има защо.

  Жеко Стайков: Горд съм с факта, че доставяме финансови решения и обслужване на най-високо ниво, които имат истинско значение за нашите клиенти. В началото на юни пуснахме изцяло дигитален процес на кандидатстване и получаване на кредитната карта Бяла Карта, в който аз активно участвах. За по-малко от две седмици видяхме, че над 80 % от заявките в сайта на Бяла Карта минават през дигиталния процес за кандидатстване. Това ни показа, че сме на прав път и съумяваме да отговорим на потребителските очаквания за бързи, интуитивни и съвременни решения за финансиране. Мога да кажа, че се чувствам пълноценен и активен участник в живота на компанията и бих я препоръчал като работно място на приятелите си.

  Ваня Александрова: Като човек, започнал развитието си в „Аксес Файнанс“ по препоръка от приятел, това да препоръчам компанията не ми е чуждо и не бих се замислила да поканя хора, които искат да се развиват да станат част от нашия сплотен екип.

  Лично Вас какво Ви задържа в компанията?
  Паулина Иванова: Задържат ме иновативното мислене, хората и фактът, че имам възможност да работя по много разнообразни проекти. С две думи – никога не ми е скучно! Един от последните проекти, в който взех участие, стартира този месец – напълно дигитален процес за кандидатстване и достъп до средства. Вълнуващо е!

  Ваня Александрова: Задържат ме хората, проектите, динамиката, атмосферата. Но най-важното е, че съм тук заради вътрешната си удовлетвореност и мисълта за важността на нещата, които правим всички ние като екип.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на „Аксес Файнанс“ АД в JOBS.bg

   

  Вижте още от рубриката МНЕНИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ:

  Мненията на служителите за Paysafe
  Мненията на служителите за A1 България 
  Мненията на служителите за CluneTech

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество