сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2539 прочитания

  Платформата за инвестиране Freedom24 открива представителство в България

  Компанията обслужва повече от 250000 клиенти в Европейския съюз
  18 юни 2024, 13:18 a+ a- a

  Александър Буюкли, Ръководител на представителството в България на Freedom24. Снимка: Freedom24

  Freedom Holding Corp, листната на борсата NASDAQ международна инвестиционна група, стартира своята глобална платформа за търговия с финансови активи Freedom24 в България. Групата е основана през 2008 г. и към момента има пазарна капитализация в размер на 4,8 милиарда щатски долара.

  Freedom24 обслужва над 250 000 клиенти в Европа и с навлизането си на местния пазар предлага на българските инвеститори достъп до множество възможности за инвестиции на глобалните стокови борси.

  „Freedom24 вече се приема много добре на българския пазар. Последните десетилетия донесоха немалко турбулентност в банковия и финансов сектор в страната и това накара хората да търсят алтернативи за вложенията и спестяванията си. Една такава алтернатива е инвестирането в глобални компании, листнати на международните стокови борси. За да улесним максимално нашите клиенти в успешното им инвестиране, ние им предлагаме директен достъп до борсите, професионални анализи на ценните книжа, лесно за използване приложение за търговия и своевременна поддръжка на български език”, коментира Александър Буюкли, Ръководител на представителството в България.

  Инвестиции в американски, европейски и азиатски пазари на акции Freedom24 предлага на българските инвеститори достъп до над 1000000 инструмента за търговия, включително акции, ETF, фючърси, бондове и опции на 15 основни американски, европейски и азиатски борси (NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE, Deutsche Börse и др.). В допълнение, клиентите могат да достъпят структурирани продукти, проектирани от професионални финансови инженери.

  Платформата има едни от най-ниските търговски такси в Европа: започващи от €0,02 на акция/ETF плюс €2 за поръчка и $0,65 за договор за US опции за акции. Локалният офис предлага поддръжка на български и опция за работа с персонален мениджър.

  Брокерът подлежи на регулация от Комисията за ценни книжа и обмен на Кипър (CySEC) с оторизация да оперира във всички страни от ЕС и напълно отговаря на регулаторната рамка MiFID II. Клиентските активи са застраховани в ICF (Investors' Compensation Fund) за сума до 20000 евро. Брокерът е член на Euroclear Bank's Admissions Committee и AFME (Асоциацията за финансови пазари в Европа) и преминава регулярни одити и финансов и правен анализ от Deloitte. Международната рейтингова агенция S&P присъди на фирмата дългосрочен кредитен рейтинг B/B със стабилна перспектива.

  Freedom24 предлага два типа спестовни планове: Daily Savings Plan (D-Account) – дневен спестовен план и Long-Term Savings Plan – дългосрочен спестовен план. D-Account се открива автоматично със създаването на профил във Freedom24 и предлага дневно олихвяване от 3,89% на година в евро и 5,31% на година в американски долари. Средствата в D-account са налични по всяко време без ограничения и без максимален лимит на депозираните суми. Дългосрочният план за спестяване предлага по-висока лихва за фиксирани депозити с падеж 3, 6 или 12 месеца, които генерират до 8,76% годишно в американски долари и до 6,42% годишно в евро.

  *Този материал е с информационна цел и не представлява инвестиционен съвет. Инвестициите в ценни книжа и други финансови инструменти винаги включват риск от загуба на вашия капитал. Прогнозите или представяне в миналото не са гаранция за бъдещи резултати. Важно е да направите ваш собствен анализ, преди да инвестирате.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 9 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество