вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  442 прочитания

  Столична община дигитализира процеса по кандидатстване за компенсации за неприети деца в детските градини

  27 септември 2023, 13:07 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения в София вече е електронно. Това сподели Генчо Керезов, зам.-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община.

  Въведен е в експлоатация и последния модул от Столичната система за прием в детски заведения, подготвителни групи и първи клас. Чрез него ще могат да се подават заявления за компенсации през родителския профил в платформата за всички деца, кандидатствали и неприети през тази година и занапред, имащи право на финансова помощ. Проведено е обучение на всички районни администрации, за да могат да съдействат на родителите, които срещат трудности с работата в електронна среда.

  „С това завършваме един много важен цикъл по дигитализация на критично важен за столицата процес. Гарантирахме пълна прозрачност, елиминирахме възможностите за злоупотреби и опашките пред училищата, постигнахме удобство за семействата, спестихме време, средства, усилия и (ежемесечно в случаите с компенсации) разхождане до районната община на родителите.“, сподели Керезов.

  Административните процеси и ръководството на заведенията са облекчени също в максимална възможна степен, с допълнителни усилия от страна на Столична община да внесе спокойствие и доверие в този турбулентен процес след множество административни предизвикателства и неуспешни кибератаки.

  „Благодаря на районните администрации, че адресираха нужда от този модул, на моя екип, който изнесе цялата тежест по разработката и внедряването на системата, и на всички родители, които критично, но справедливо ни даваха непрекъсната обратна връзка. Работата по дигитални теми, свързани с децата на София, може би е най-удовлетворяващата, откакто заемам позицията заместник-кмет. Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще!“, коментира нововъведението Керезов.

  Повече за новото приложение и за системата за електронно кандидатстване в детски градини и първи клас можете да разберете от тук.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани