понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1065 прочитания

  Стартира проект за автоматизиране на над 50 административни услуги

  В рамките на проекта ще бъдат автоматизирани услуги, предлагани от общините Софи, Велико Търново и Челопеч
  26 май 2023, 10:58 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Столичният общински съвет одобри на заседание отпускане на средства от бюджета на Столична община във връзка с изпълнението на проекта „Облачни е-услуги за администрацията“ по Оперативната програма „Добро управление“.

  Основната цел на проекта е осигуряването на споделен ресурс на електронното управление чрез внедряването на платформа за автоматизация, предлагаща оптимизиране на работните процеси в администрацията, е записано в доклада с вносител зам.-кмета по дигитализация Генчо Керезов. Докладът е за заемообразно финансиране от бюджета на общината на иначе безвъзмездната финансова помощ от 3,1 млн. лева от оперативна програма “Добро управление", поясни той. 

  Общата стойност на проекта е 3 560 433,96 лв., като бюджетът на Столичната община е в размер на 2,25 млн. лв. - 100% безвъзмездно финансиране. Срокът за изпълнение на проекта е от 22 февруари 2021 г. до 31октомври т.г. - 33 месеца.

  Това е проектът, който ще даде възможност на всички общини в страната да автоматизират административния ход на преписките си, свързани с услуги за гражданите, заяви Керезов. Той съобщи, че в рамките на проекта ще се автоматизират 50+ услуги за София, Велико Търново и Челопеч, които са партньори в проекта. „Екипът ни работи ежедневно от близо година по този проект, а през последните шест месеца сме ангажирали и колеги от различни ресори и райони на София, с които чертаем необходимите оптимизации, преди да сме започнали да автоматизираме. Едва сега обаче, с осигуряването на финансиране, можем да стартираме и технологичната работа“, заяви Генчо Керезов.

  Той каза, че процесът е планиран много добре и екипът му е взел най-добрите примери от света. Подробно представяне на проекта ще бъде направено на 6 юни съвместно с Министерството на електронното управление, които са водещ партньор, информира зам.-кметът. Той е убеден, че до края на този мандат за гражданите ще бъде осигурено експресно административно обслужване при използването на редица електронни услуги.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила