петък, 24 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  781 прочитания

  Тази година завършва първият випуск на ИТ гимназията в Бургас

  Училището ни прилича на успешна ИТ компания, която развива учениците и ги подготвя за необятния ИТ свят, заяви Димитрина Тодорова, директор на ПГКПИ
  17 март 2023, 09:28 a+ a- a

  Снимка: Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас

  Стройна програма, богата материална и дигитална база, силна местна подкрепа и взаимодействие с най-големите ИТ компании. На това залага Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас (ПГКПИ), за да изгради успешен модел на обучение. 

  Това стана ясно на поредната среща, която БАСКОМ организира с ИТ училищата в България, проучвайки техния модел на работа. Чрез инициативата софтуерната асоциация цели да разработи стратегия за подпомагане създаването на минимум 10 технологични училища в цялата страна в следващите няколко години. Тази година завършва първият випуск на ПГКПИ и предстои младите таланти на гимназията да се реализират на пазара на труда.

  „Средата, в която се обучават нашите кадри, е изключително важна, затова сме създали условия, най-близки до бъдещото им работно място. Училището ни всъщност прилича на успешна ИТ компания, която развива учениците и ги подготвя за необятния ИТ свят“. Това сподели Димитрина Тодорова, директор на гимназията.

  Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас разчита на контакт с бизнеса. 7 от най-големите ИТ компании, някои от които с офиси в Бургас, участват активно в обучителния процес като водят лекции, организират тематични събития, оценяват работи, съдействат с насоки и експертиза. „Всичко това вдъхновява децата. Те започват да улавят ритъма на компаниите, научават се да презентират и да защитават проектите. Така те са напълно подготвени за бъдещото си развитие като работещи хора“, сподели още Димитрина Тодорова. 

  За успешния модел на обучение училището разчита и на активното участие на родителите чрез поредица от срещи, запознаване с методологията, базата и нуждата от непрекъснати знания, за да се постигат успешни резултати. 

  Що се отнася до привличането на кадри, които да бъдат част от обучителния процес, гимназията залага на внимателно подбран и балансиран екип от млади и опитни колеги. Дружелюбната среда, взаимопомощта и редовните обучения, са сред предимствата, които училището предлага.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 59 минути
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ
  преди 2 часа
  Пускат 6,5 км от магистрала "Европа" до Великден
  До около месец се очаква да започне строителството и на последния участък от трасето на аутобана – между Сливница и Северната скоростна тангента на София
  преди 2 часа
  Населението на Пекин намаля за първи път от 2003 г.
  Естественият прираст на населението в страната е -0,05
  преди 3 часа
  Българското кисело мляко вече се предлага и на китайския пазар
  „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност
  преди 4 часа
  България е държавата членка с най-нисък БВП на човек от населението в ЕС
  Това показват предварителните данни на Евростат за 2022 г.