сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5209 прочитания

    Виктор Охс, Региоком Варна: Имаме още 100 работни места, които чакат да бъдат запълнени

    Започваме работа за доставчик на електроенергия с над 100-годишна история, обяви пред Economy.bg управителят на новия офис на компанията във Варна
    14 декември 2021, 15:34 a+ a- a

    Виктор Охс, управител на новия офис на Региоком във Варна

    На 1 декември немската компания Региоком откри втори Service Center офис във Варна. Експерите, които работодателят набира, ще се занимават с професионалното обслужане на клиенти на немския пазар в сферата на енергетиката. „В новия офис вече работят 130 души и още 100 работни места чакат да бъдат запълнени“, обяви пред Economy.bg Виктор Охс, управител на новия офис на компанията във Варна. Вижте какво сподели още той за плановете за развитие на компанията в морската ни столица и в страната.

    Виктор, как се стигна до решението да отворите втори офис във Варна?
    От една страна, Варна е град със страхотен потенциал, що се отнася до работа за немскоговорящи. Тук езиковите гимназии и универистетите подготвят много добри кадри, на които Региоком дава прекрасна възможност за реализиция. От друга страна, нашите бизнес партньори ценят качеството на услугите, които им предлага нашият Service Center във Варна и ни гласуват все по-голямо доверие, като ни възлагат нови проекти, чрез които ние пък разкриваме нови работни места. Така съвсем естествено дойде и необходимостта от по-голямо разрастване. 

    Какви специалисти ще търсите, необходим ли е опит? Колко души вече наехте и колко планирате да наемете в новия офис?
    В новия офис вече работят 130 души. Имаме още 100 работни места, които чакат да бъдат запълнени. За целта всеки месец назначаваме нови колеги с немски език, които ще се занимават с обслужване на клиенти в енергийния бранш по имейл и телефон. Допълнителни квалификации или опит не са нужни, тъй като имаме специално задълбочено обучение, по време на което подготвяме новите кадри за работния процес.

    Колко души работят към момента в първия ви офис във Варна и какви са плановете ви за неговото развитие?
    В първия офис към момента работят около 200 души. Той ще остане административен център на компанията. За него плановете също са в посока растеж. Капацитетът му е около 300 работни места  и се наддяваме да запълним свободните места в най-скоро време. Разликата между двата офиса е единствено в проектите, за които наемаме хора, но основната тематика и на двете места е енергетиката.

    Как ще работят новоприсъединилите се към екипа – има ли възможност за хоум офис?
    Ние се стремим да бъдем гъвкав и комплексен работодател и предлагаме различни варианти – както за работа от офиса, така и от вкъщи. Във всички проекти има възможност за хоум офис след успешно обучение и навлизане в работата. Ако човекът показва добри резултати, за нас е без значение дали предпочита домашния уют или веселата компания на колегите. 

    Имате ли отворени изцяло Remote позиции и какви са Вашите планове в тази насока?
    Имаме и проекти, при които тази възможост съществува от самото начало, но  в този случай или тематиката е по-лека, или служителите са със сериозен опит. Предстои стартирането на изцяло remote група за единия от проектите във Варна. Разбира се, ако някой има необходимостта да остане в офиса, му осигуряваме всички удобства и безопасни условия на труд.

    В интерес на истината повечето колеги предпочитат да работят на място, а не отдалечено, защото при нас атмосферата е много приятелска, а социалните контакти са важни за всеки.

    Наблюдавате ли промени в очакванията и изискванията на кандидатите през последната година?
    Основните изисквания са се запазили. Кандидатите търсят сигурност, гъвкавост и приятна среда – всичко, което предлагаме в Региоком.

    Какви са плановете за развитие на компанията в България? Планирате ли нови офиси и в други български градове?
    Плановете за растеж на компанията и през 2022 г. са големи, така че нови офиси и в други градове са абсолютно възможни.

    Колко души планирате да наемете през 2022 във всичките си офиси?
    При тези темпове на растеж и развитие се надяваме през 2022 да успеем да предоставим на повече от 300 служители в рамките на България възможности за работа и кариерно развитие.

    По какви проекти работите в момента и какви планирате да стартирате през 2022?
    Във Варна фокусът на проектите е в сектора на енергетиката, но портфолиото на компанията е много богато. В цяла България обслужваме и клиенти в сферата на търговията и телекомуникациите.

    Ясни са и първите нови проекти за 2022, които ще стартират през януари. Започваме работа за доставчик на електроенергия с над 100-годишна история – Vattenfall, както и за една от най-големите вериги магазини за строителни материали – OBI Baumarkt. За тях вече назначаваме нови колеги, които ще имат удоволствието да станат част от нещо наистина голямо. 

    Видео за компанията като работодател и свободните позиции в момента вижте в профила на РЕГИОКОМ ЕВРОПЕЙСКО ДРУЖЕСТВО - КЛОН БЪЛГАРИЯ КЧТ в Jobs.bg ТУК

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа