петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1057 прочитания

    46-ото Народно събрание положи клетва

    „Има такъв народ“ отново предложи Ива Митева за председател на НС
    21 юли 2021, 11:06 a+ a- a

    Депутатите от 46-ото народно събрание положиха клетва. Заседанието бе председателствано от най-възрастния депутат – Мика Зайкова от листата на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН).

    Тошко Йорданов от ИТН съобщи, че партията отново предлага Ива Митева за председател на Народното събрание. Тя е юрист с дългогодишен опит и бе председател на предходния парламент.

    Председателят на „БСП за България“ предложи за председател на НС Кристиян Вигенин, други предложения за поста от останалите политически партии нямаше.

    Председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС е Десислава Атанасова, на БСП Корнелия Нинова, на коалиция „Изправисе БГ! Ние идваме!“ - Мая Манолова, на „Демократична България“ – Христо Иванов. 

    При откриването на заседанието Мика Зайкова призова колегите си „да бъдем добри, усмихнати и конструктивни и да работим за мечтата на този народ, за просперираща България, за народ, който има достоен живот и е достоен член на ЕС“. Тя сподели и поуките, които си е извадила от резултатите в изборите.

    „Първо народът ни каза, че не иска повече да живее така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат. Това означава, че народът ви гласува сериозно доверие, а това е и отговорност, дами и господа представители на партиите на промяната. Аз също така разчитам на разума на колегите, които са били в този парламент доста пъти, които познават процедурите и които наистина искат да работят за просперитета на България. Второто важно нещо, което суверенът каза, това е че не дава мнозинство на нито една от партиите. Т.е. каза ни: Дами и господа, работете заедно! Работете заедно, за да осъществите мечтата на България. А мечтите трябва да се сбъдват, дами и господа. Третото важно нещо, което народът ви каза с по-ниската избирателна активност, ви каза: Да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често? Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа, защото наистина ни чака много работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо и това трябва да го знаят всички българи. Но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк