петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7389 прочитания

    VMware: Ще продължим да инвестираме и да се разрастваме в България

    Милин Десай, вицепрезидент и генерален мениджър за „облачните“ услуги в компанията, пред Economy.bg
    09 юли 2019, 14:37 a+ a- a

     

    Милин Десай е вицепрезидент и генерален мениджър за „облачните“ услуги във VMware. Като такъв той отговаря за стратегията и развитието на „облачните“ решения и приложения в американската технологична компания. Преди това е работил в компании като Riverbed Technology и Veritas. Има магистърска степен по компютърни науки от университета в Южна Каролина.
    През април тази година VMware България получи сертификат за инвестиция клас "А" на стойност 46 млн. лв. В резултат на инвестицията в София ще бъдат разкрити над 500 нови работни места. От създаването си през 2007 компанията е инвестирала над 350 млн. лв. на българския пазар, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност за VMware в световен мащаб.

    Кои са водещите технологични тенденции през 2019, ще продължи ли да разширява присъствието си у нас VMware, каква е ролята на центъра в София и кои са най-търсените технологични умения – тези въпроси отправихме към Милин Десай.

    Милин, кои са водещите технологични тенденции през 2019?
    Основното, което наблюдаваме, е, че почти всяка индустрия внедрява технологии, за да се отличи от конкурентите. Като резултат постига по-добра ангажираност с клиенти, партньори, служители и т.н. Това като цяло предполага използване на „облака“ за изграждане на нови взаимодействия или използване на данни за постигане на значими резултати, както и все по-нарастващ фокус върху сигурността.

    Блокчейнът и изкуственият интелект са сред най-обсъжданите технологични тенденции днес. Как VMware ги интегрира в решенията си?
    Всяка индустрия ще използва изкуствения интелект по различен начин. Става дума за изпълнение на задачи, които обикновено изискват човешки интелект. В нашия сектор ние предвиждаме AI да се използва при операции, свързани с различни приложения, при клиентското обслужване и сигурността. Блокчейн технологията преминава през първоначална фаза на валидация и различни сценарии за използването й на продуктовия пазар. Във VMware сме се фокусирали върху предлагането на блокчейн на нашите крайни клиенти, на чиято основа те да изградят собствени приложения.

    Кое е най-голямото предизвикателство пред VMware днес?
    Най-голямата възможност пред нас е да допринесем за успеха на нашите клиенти в процеса на дигитална трансформация. Както вече казах, използваме технологии във всичко, което правим, а това означава, че нашите клиенти преминават през бързопроменящ се технологичен цикъл – от „облак“, през мобилни технологии до изкуствен интелект и т.н. Нашият фокус е да представим решения на пазара, които да позволят на нашите клиенти да постигат резултати в бизнеса си в кратък период. Това е най-голямата възможност и предизвикателство пред VMware.

    VMware е един от най-големите ИТ инвеститори в България. Планирате ли разрастване на присъствието ви у нас?
    България е в основата на нашата R&D стратегия. Ще продължим да инвестираме и да се разрастваме тук. Освен че разширяваме съществуващите екипи, ние инвестираме и в нови сфери като решения за публичен „облак“ с фокус върху автоматизацията, сигурността, анализите и т.н.

    VMware България се превърна в най-големия развоен център на компанията в регион ЕМЕА. Колко важен е този център за бизнеса на VMware?
    Центърът тук е ключов за успеха на VMware. От него тръгват важни иновации, свързани с ключови продукти около хибридния „облак“. Разширяваме офиса, който трябва да допринесе за изграждането на решения за многооблачните (multi-cloud) среди. Технологичните структури, които използваме за изграждането на тези услуги, и възможността за обучение и растеж, които предоставяме на разработчиците, са изключителни. Ето защо сега е моментът да се присъедините към VMware в София, ако още не сте го направили.

    Кои топ 5 технологични умения са най-търсени през 2019?
    Ще отговоря малко по-различно на този въпрос. Ако сте разработчик, в момента вероятно използвате различен набор от технологии, които са налице. Все по-важен обаче е приносът за успеха на бизнеса или екипа. Затова от значение е:

    - да познавате клиента, за когото разработвате решението;
    - да разработите решение на основата на модулярността, което да позволи по-голяма гъвкавост;
    - да разберете как крайният потребител ще използва вашия софтуер;
    - да скалирате решението и да видите как то би работило при голям брой клиенти;
    - да допринесете за успеха на клиента.

    Какви умения и квалификации трябва да придобият младите хора, за да са успешни във все по-автоматизиращия се свят?
    Бих препоръчал на младите хора да не се плашат от технологиите. Ако имат интерес да се занимават с ИТ, бих ги посъветвал да намерят най-удобния за тях начин да навлязат в индустрията. Дали ще е като създадат уебсайт, ако са 10-годишни, или като разработят разширение за Alexa, Google Home или система за домашна автоматизация. Не е нужно всичко да е свързано с програмиране или разработване на някакво решение. Ако познавате дадена технология, можете да работите в отдел „Продажби“, „Маркетинг“ или „Клиентско обслужване“. За тях не е нужно да имате умения по програмиране, но е важно да познавате технологията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 58 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 1 час
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 1 час
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 4 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research