четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11620 прочитания

    VMware открива център за професионални софтуерни услуги в България

    Компанията планира да увеличи екипа си у нас двойно до няколко години
    16 октомври 2014, 15:56 a+ a- a

    Главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър и Диана Стефанова, управляващ директор на VMware в България

    VМware създава нов център за професионални софтуерни услуги в България. Американската компания ще разшири и развойния си център у нас. Това обяви на пресконференция в София лично главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър.

    „Заради успеха на R&D центъра тук и разработваните от него продукти, ние сме щастливи да обявим планове за разрастване в страната, включващи откриването на център за професионални софтуерни услуги”, подчерта Гелсингър.

    За избора на България за новия център на VМware

    Сред мотивите за избора на България той изтъкна факта, че клиентите на компанията имат нужда не само от разработваните у нас продукти, свързани с мениджмънт, но и от помощта на VМware в реализацията им.

    „Стъпката е логична, защото екипът, разработващ продуктите е в България, и искаме екипа, който ще съдейства на клиентите ни в реализацията им, също да е тук”, отбеляза Гелсингър.

    Той посочи, че новият център ще е първият по рода си за VMware. Той ще е глобален и ще работи с клиенти от цял свят.

    VМware планира и поетапно увеличение на екипа си в България. До няколко години служителите й трябва да достигнат 1000 души от около 500 в момента. До 2015 компанията очаква 150 души да работят в новия център.

    Колко и какъв тип специалисти ще бъдат наети в новия център?

    „Фокусът на новия център ще е интеграция на софтуерните ни решения с тези на трети компании, както и персонализирането им спрямо изискванията на клиентите ни”, разясни Диана Стефанова, управляващ директор на VMware в България.

    Тя посочи, че за новия център компанията ще има нужда от софтуерни инженери, инженери по качество и продуктови мениджъри. Ще се изисква добро познаване на продуктите и решенията на Vmware, като за тази цел е предвидено няколкомесечно обучение на новите служители, допълни Стефанова.

    Идеята е развойният център да подпомага новия център, като се планира служителите в двата центъра да работят на ротационен принцип, за да натрупат експертиза и в двете области, поясни управляващият директор на VMware в България.

    За планираното разрастване компанията е наела нова сграда в близост до офиса на VMware в София.

    Пат Гелсингър отказа да коментира какъв е размерът на новата инвестиция у нас.

    Той подчерта, че развойният център у нас има ключова роля в разработката на водещи VMware продукти, много от които са били представени на конференцията VMworld Barcelona този месец. Именно талантът на специалистите у нас е другата причина компанията да избере България за новия си център.

    За променящата се бизнес среда и стратегията на VMware

    Гелсингер коментира и променящата се технологична среда. „Традиционните, богати на активи, компании все повече са измествани от гъвкави бизнес структури”, посочи той. И даде за пример стартиращата компания Uber, която не притежава свои активи, но пазарната й стойност се равнява на общата оценка на утвърдени компании за коли под наем, като Hertz и Avis.

    За да отговори на този все по-гъвкав свят, VMware се фокусира върху разработката на технологии за променящата се среда. Гелсингер отбеляза, че компанията има три стратегии за постигането на тази цел. Първата е виртуализацията на центровете за данни. Втората е хибридният „облак”, а третата са мобилните технологии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 1 час
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка