събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6557 прочитания

  България е сред най-горещите аутсорсинг дестинации

  Вижте кои 6 страни конкурират Индия в аутсорсинга
  16 май 2013, 16:24 a+ a- a

  България е сред най-горещите пазари за изнасяне на бизнес процеси, твърдят консултанти в областта на аутсорсинга.

  „Много развиващите се страни стават все по-агресивни в предлагането на различни облаги,  като нови технологични паркове, добра данъчна и регулаторна среда и др., конкурирайки успешно Индия в привличането на ИТ компании“, коментира Естебан Херера, партньор в консултантската компания Information Services Group (ISG) за CIO.com.

  ИТ компаниите отчитат предимствата на Индия, но все по-често поглеждат към алтернативни дестинации, които не са така отдалечени, имат сходна култура на работна среда, разполагат с хора с добри езикови умения и атрактивни нива на заплащане на труда.

  „Основният риск при тези страни е липсата на достатъчно кадри с технологично образование“, отбелязва Херера, но добавя, че техни клиенти, изнесли бизнес процеси в тях, са доволни от постигнатите резултати до момента. 

  Той посочва 6 страни с най-голям потенциал за растеж в аутсорсинг индустрията: Колумбия, Перу, Виетнам, България, Турция и Южна Африка.

  България е една от най-привлекателните сред тях. „Комбинацията от отлични образователни институции, сремежът към придобиване на висше образование на българите и сравнително доброто ниво на езикови умения подхранват растежа на аутсорсинг индустрията в страната“, казва Херера.

  Като плюсове са посочени наличето на хора с добри ИТ умения, близостта до Западна Европа и досегашния успех на аутсорсинг индустрията, а като минуси все още недоразвитият пазар на ИТ услуги и по-малкото население.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 1 ден
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 1 ден
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 2 дни
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица