събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1362 прочитания

  EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас

  denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
  24 април 2024, 09:34 a+ a- a

  EY и denkstatt обединяват сили и заедно стават една от най-големите консултантски компании по въпросите на ESG и устойчивостта в България. От този момент австрийската група, част от която е българският офис, става част от мрежата на EY - в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 служители и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt.

  Професионалистите от denkstatt ще допълнят вече съществуващата експертиза и услуги на ЕY в сферата на ESG във всяко едно от нейните направления: одит, данъци и право, стратегия и сделки. ЕY denkstatt ще допринесе и за разширяването на съществуващите възможности на ЕY във всяко едно направление, свързано с устойчивост - от изготвяне или одитиране на ESG доклади до трансформиране на цялостни бизнес модели, създаване на стратегии за устойчивост , техническа експертиза по регулаторни въпрос и, „зелени данъци“, и други.

  Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се сформират в зависимост от конкретната нужда на клиента, предоставяйки персонализирани услуги и решения. Те ще включват от данъчни, правни и бизнес и одит консултанти до експерти по управление на околната среда и ресурсите, климатични моделирания и управление на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и опазване на биоразнообразието.

  "Обединявайки се с водеща консултантска компания по въпросите на устойчивостта разширяваме нашия консултантски портфейл и значително надграждаме както компетентността, така и капацитета си в областта на услугите за устойчивост“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България и Югоизточна Европа. „Общата ни цел е да допринасяме максимално за устойчиво развитие на компаниите, и по този начин и на обществото като цяло. В тази конфигурация можем да адресираме проблемите на клиентите си индивидуално и да им помогнем във всяко едно отношение като предоставим цялостни и специализирани решения в областта на устойчивостта за всяка една индустрия. Заедно създаваме още по-силен позитивен ефект и добавена стойност за нашите клиенти, служители и за икономиката като цяло, което пък е в унисон с нашата цел в EY за изграждане на по-добър работен свят.“, допълва Гърнев.

  Групата denkstatt е основана във Виена през 1993 година и оттогава се е превърнала в една от водещите консултантски компании за устойчивост на австрийския и европейския пазар с около 170 служители и офиси в пет страни. С повече от 30 години опит тя предлага обширен набор от услуги по темите за устойчивост, включително консултации относно CSRD и европейската таксономия, оценки на устойчивост, кръгова икономика и устойчиво финансиране, както и цялостни стратегии за климата и ESG. В България, denkstatt започва да оперира от 2007 година и бързо затвърждава позициите на водещ консултант в сферата на ESG. Присъединяването й към мрежата на EY създава важна синергия, която ще може пълноценно да подкрепи и даде ценни насоки на бизнеса и обществото по всички въпроси и предизвикателства на дневния ред, свързани с устойчивост.

  „Не се притесняваме да гледаме надалеч и в мащаб. Заедно с EY очакваме по-голям мащаб на бизнеса като използваме нашите знания и умения на глобално ниво. Иска ни се EY denkstatt да подкрепя клиентите си – както компании, така и институции – така че пътят към зелено бъдеще да ги прави по-силни и успешни”, коментира Боян Рашев, съдружник, EY denkstatt .

  „Придобиването на denkstatt е комплимент за нас. Започнахме двама души и създадохме нишата за услугите по корпоративна устойчивост в България. Днес имаме екип, сравним с далеч по-развити европейски страни, а по знания и умения си позволяваме да се мерим с глобални компании. Смятаме, че комбинацията с международното присъствие и опит на EY ще ни позволи да развием този капитал“, споделя Климентина Рашева, съдружник, EY denkstatt.

  EY предоставя решения в областта на устойчивостта вече почти 20 години. През 2021 г. портфейлът от услуги за устойчивост е значително разширен с услуги като стратегия, данъци, сливания и придобивания, субсидии, както и с консултации по прилагане на европейската таксономия, CSRD или CSDDD. Всички тези услуги на EY и denkstatt сега ще бъдат обединени под шапката на EY Sustainability.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 11 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 13 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 15 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 16 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство