понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  733 прочитания

  Microsoft съкрати 1900 служители

  Те са около 8% от гейминг подразделението на технологичния гигант
  26 януари 2024, 09:13 a+ a- a

  Снимка: Microsoft

  Microsoft съкращава около 1900 служители в подразделението си за игри, според вътрешна бележка на компанията, малко повече от 3 месеца, след като технологичният гигант завърши покупката на производителя на видеоигри Activision Blizzard на стойност $69 млрд.

  Съкращенията на работни места представляват намаление с около 8% на гейминг работната сила на Microsoft от 22 000 души, се отбелязва в бележката, видяна от „Асошиейтед прес“. Засегнатите са работили в екипи за Activision Blizzard, както и за Xbox и ZeniMax – които също са собственост на Microsoft.

  „Движейки се напред през 2024 г., ръководството на Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажира да съгласува стратегия и план за изпълнение с устойчива структура на разходите, която ще поддържа целия ни разрастващ се бизнес“, пише главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър в бележката.

  Междувременно президентът на Blizzard Майк Ибара обяви, че ще напусне компанията в публикация в X/Twitter, като изглежда, че признава съкращенията: „Това е невероятно труден ден и моята енергия и подкрепа ще бъдат съсредоточени върху всички тези невероятни засегнати хора – това по никакъв начин не е отражение върху вашата невероятна работа“, написа Ибара, като по-късно добави, че времето, през което той ръководи Blizzard „е абсолютна чест.”

  Microsoft приключи сделката си за $69 милиарда Activision Blizzard през октомври, близо 22 месеца след като беше обявена за първи път след преодоляване на съпротивата на антитръстовите регулатори в Обединеното кралство и Европейския съюз, припомня Quartz.

  Microsoft съкрати значителен брой роли само преди една година. През януари 2023 г. Microsoft заяви, че ще съкрати 10 000 служители, а след това почти 5% от работната си сила, присъединявайки се към други технологични играчи, намаляващи разширяването от ерата на пандемията.

  Последните съкращения в Microsoft следват поредица от съкращения на работни места в технологичния сектор през последните седмици – включително тези в Google, Riot Games, TikTok, eBay и Amazon. Търговията на дребно, хотелиерството, медиите и други сектори също бяха засегнати от съкращения на работни места.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 10 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 11 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата