петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1551 прочитания

  Със сигурност ще имаме ново издание на обучителната програма SPACE

  Адриана Бейли, Country Manager на Hitachi Solutions Bulgaria, разказва как е минало първото издание на програмата, какво е различното в метода на подбор и защо тя се е превърнала в такъв успех за компанията
  09 януари 2024, 12:58 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  В края на ноември 2023 г. приключи първото издание на обучителната програма на Hitachi Solutions Bulgaria SPACE. Програмата прие 13 кандидати, които след края ѝ останаха на работа в компанията. Кое е различното в метода на подбор и самата програма и какви са резултатите, разказва Адриана Бейли, Country Manager на Hitachi Solutions Bulgaria.

  Обучителната програма SPACE на Hitachi Solutions България приключи през ноември. Каква е равносметката?
  Ако трябва да обобщим равносметката, ще използвам три думи: успешна колаборация, организация и реализация. Преди споменах, че всъщност за първи път водим програмата в този ѝ формат и за нас наистина беше предизвикателство да обединим усилията на много различни отдели и това включваше човешки ресурси, маркетинг, технически, както и подкрепата на много ключови хора от нашия senior мениджмънт. Като цяло сме изключително доволни от избрания подход.

  Различното бе, че включихме много по-широк обхват на технологии в тази програма, което всъщност беше много полезно и за нас, подготвяйки едни ресурси, едни колеги в тези сфери, а и за самите кандидати, тъй като в началото на тяхната кариера те успяха да се запознаят с много различни технологии и да открият за себе си кое всъщност им е интересно, кое не, в кое са добри, в кое не са толкова добри и по този начин те вече могат да тръгнат напред в тази посока. Но това наистина беше много печелившо за нас.

  Колко кандидати приехте тази година?
  Тази година приехме 13 кандидати.

  А колко бяха желаещите?
  Броят на кандидатурите беше много по-голям, но 300 души бяха тези, които покриваха основните ни изисквания и те кандидатстваха в много кратък период за нас. Така че беше наистина много обем от работа за нашия рикрутмънт екип, за да може да придвижи абсолютно всички кандидати. За нас беше важно всички кандидати да имат шанс, а не само първите няколко, защото по този начин наистина можахме да изберем тези, които си заслужават.

  Кое отличи 13-те?
  Тринадесетте се отличиха най-много на последната стъпка от нашия процес по подбор, което всъщност е т. нар. ни асесмънт център. Беше двудневно събитие, което се проведе през май месец и беше много по-различно от това, което те са правили досега и което разбрах, че някой е правил тук в България. Това, което правиха, бе да покажат своите умения да се справят със ситуации извън зоната им на комфорт, да работят в екип, да анализират огромен обем от много нови данни, да имат креативно мислене за проблеми и най-вече да презентират заедно тяхната работа и решение. И когато имаш решение, което няма вярно или грешно, всъщност е много интересен крайният резултат. Но всъщност това беше ключовото за нас – как се справят в тези ситуации. И наистина беше страхотно събитие и за нас много полезно.

  Какви са впечатленията на менторите от кандидатите?
  Менторите са изключително доволни. Наистина менторите ни тази година са професионалисти на много високо ниво, много отдадени на работата си и на самата програма. Отделиха страшно много време да ги подкрепят, да им помагат, да им дават насоки, но не твърде много, за да могат все пак да блеснат самите кандидати. Не знам как да благодаря на всички наши ментори и хора, които участваха в програмата, защото наистина без тях нямаше да имаме този успех, който е днес. Също така се радвам, че менторите спомогнаха не само за професионалното развитие на техните подопечни, а и наистина да ги внедрят в компанията. Създадоха се едни прекрасни приятелски и професионални връзки, които наистина мисля, че ще останат занапред.

  Планирате ли ново издание на програмата?
  Абсолютно мога да заявя, че планираме ново издание. Повече информация за това ще има в началото на 2024 г. Със сигурност ще има ново издание.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Hitachi Solutions Bulgaria в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 4 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 5 часа
  преди 7 часа
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 8 часа
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 9 часа
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители